Mutoh stelde een nieuwe versie van de XpertJet 1682 SR voor die twee jaar geleden op de markt kwam. De printer krijgt er een achtste kleur bij, oranje, naast de vertrouwde zeven kleuren (CMYK + light cyan + light magenta + light black). Mutoh komt daarmee tegemoet aan de vraag van de markt en sluit aan bij de groep concurrenten die al een oranje inkt in hun aanbod hadden. De grootformaatprinter XPJ 1682 SR is bedoeld voor in- en outdoor toepassingen op het vlak van 'sign & display'.

Met inkten op waterbasis

De printerfabrikant stelde ook de nieuwe generatie printers van de serie XpertJet voor. Die zijn voor het segment 'Indoor & Digital Transfer' bestemd. De nieuwe XpertJet 1642 WR die op Sign2Com te zien was, vervangt de ValueJet 1638WX. De nieuwe machine werkt met inkten op waterbasis, telt twee nieuwe printkoppen en is volledig geautomatiseerd. Hoewel de printer in theorie een maximumsnelheid van 98 m²/u aankan, blijft de snelheid waarbij een hoge, verkoopbare kwaliteit gerealiseerd kan worden, beperkt tot 61 m²/u. De printer is bedoeld voor de markt van de sublimatiedruk en kan voor textieldecoratie, kledij, soepele signs, evenement- en beursmateriaal, vlaggen, vaandels, enzovoort ingezet worden.

Een andere update: de ValueJet 1638UR Mark II die de ValueJet 1638 UR vervangt. De nieuwe machine is een UV LED rollenprinter met een breedte van 162 cm. Er bestaat ook een hybride versie van, de ValueJet 1638 UH Mark II die zowel rollen als rigide dragers kan bedrukken. De serie Mark II is uitgerust met zes drukkanalen (CMYK + wit + transparant). De witte en transparante inkten maken het mogelijk om transparante en niet-witte substraten te bedrukken. Daarnaast is ook de productie van meerlaagse grafische documenten mogelijk en kan spotvernis aangebracht worden.

Meerlaagse kunstwerken

Parallel met die printer brengt Mutoh ook een nieuwe generatie van inkten uit, MS41. Die hebben de certificatie Greenguard Gold, een garantie voor lage chemische emissiewaarden.

Mutoh Europe pakt ook uit met de VerteLith, de nieuwe RIP-software die dankzij de geïntegreerde profielfuncties een betere drukkwaliteit biedt. Het programma maakt het mogelijk om een ruimere waaier drukproducten te realiseren, met inbegrip van meerlaagse kunstwerken die een witte en/of vernislaag vereisen.

Mutoh stelde een nieuwe versie van de XpertJet 1682 SR voor die twee jaar geleden op de markt kwam. De printer krijgt er een achtste kleur bij, oranje, naast de vertrouwde zeven kleuren (CMYK + light cyan + light magenta + light black). Mutoh komt daarmee tegemoet aan de vraag van de markt en sluit aan bij de groep concurrenten die al een oranje inkt in hun aanbod hadden. De grootformaatprinter XPJ 1682 SR is bedoeld voor in- en outdoor toepassingen op het vlak van 'sign & display'.De printerfabrikant stelde ook de nieuwe generatie printers van de serie XpertJet voor. Die zijn voor het segment 'Indoor & Digital Transfer' bestemd. De nieuwe XpertJet 1642 WR die op Sign2Com te zien was, vervangt de ValueJet 1638WX. De nieuwe machine werkt met inkten op waterbasis, telt twee nieuwe printkoppen en is volledig geautomatiseerd. Hoewel de printer in theorie een maximumsnelheid van 98 m²/u aankan, blijft de snelheid waarbij een hoge, verkoopbare kwaliteit gerealiseerd kan worden, beperkt tot 61 m²/u. De printer is bedoeld voor de markt van de sublimatiedruk en kan voor textieldecoratie, kledij, soepele signs, evenement- en beursmateriaal, vlaggen, vaandels, enzovoort ingezet worden.Een andere update: de ValueJet 1638UR Mark II die de ValueJet 1638 UR vervangt. De nieuwe machine is een UV LED rollenprinter met een breedte van 162 cm. Er bestaat ook een hybride versie van, de ValueJet 1638 UH Mark II die zowel rollen als rigide dragers kan bedrukken. De serie Mark II is uitgerust met zes drukkanalen (CMYK + wit + transparant). De witte en transparante inkten maken het mogelijk om transparante en niet-witte substraten te bedrukken. Daarnaast is ook de productie van meerlaagse grafische documenten mogelijk en kan spotvernis aangebracht worden.Parallel met die printer brengt Mutoh ook een nieuwe generatie van inkten uit, MS41. Die hebben de certificatie Greenguard Gold, een garantie voor lage chemische emissiewaarden.Mutoh Europe pakt ook uit met de VerteLith, de nieuwe RIP-software die dankzij de geïntegreerde profielfuncties een betere drukkwaliteit biedt. Het programma maakt het mogelijk om een ruimere waaier drukproducten te realiseren, met inbegrip van meerlaagse kunstwerken die een witte en/of vernislaag vereisen.