Mutoh brengt een nieuwe vlakbed LED UV-printer uit die behalve CMYK-inkten ook witte inkt en vernis kan aanbrengen. Het gaat om de XpertJet 1462UF die over een druktafel van 1470 x 740 mm met verschillende aanzuigzones beschikt. De machine kan uiteenlopende substraten met een dikte tot 150 mm bedrukken.

De nieuwe printer is een uitbreiding van de deskmodellen XPJ-461UF (A3+) en XPJ-661UF (A2+) van Mutoh. De Japanse fabrikant biedt tevens een nieuwe generatie LED UV-inkten zonder zorgwekkende chemisch stoffen (de zogenaamde SVHC's). Twee nieuwe LED UV-lampen van 4 inch breed staan in voor een zo goed als onmiddellijke droging.

Dubbele printkop

De printer XpertJet 1462UF is uitgerust met twee piëzo-elektrische printkoppen met vijf elementen in kruisvorm. De eerste kop drukt CMYK, de tweede is bedoeld voor de witte inkt en de vernis. Deze configuratie maakt een druk in twee lagen of reliëfdruk mogelijk, meer bepaald braille, zonder dat er aan snelheid ingeboet wordt.

Mutoh plant om de verkoop in Europa in de loop van het jaar op te starten.

Mutoh zal de verkoop in Europa in de loop van het jaar opstarten.
Mutoh brengt een nieuwe vlakbed LED UV-printer uit die behalve CMYK-inkten ook witte inkt en vernis kan aanbrengen. Het gaat om de XpertJet 1462UF die over een druktafel van 1470 x 740 mm met verschillende aanzuigzones beschikt. De machine kan uiteenlopende substraten met een dikte tot 150 mm bedrukken.De nieuwe printer is een uitbreiding van de deskmodellen XPJ-461UF (A3+) en XPJ-661UF (A2+) van Mutoh. De Japanse fabrikant biedt tevens een nieuwe generatie LED UV-inkten zonder zorgwekkende chemisch stoffen (de zogenaamde SVHC's). Twee nieuwe LED UV-lampen van 4 inch breed staan in voor een zo goed als onmiddellijke droging.De printer XpertJet 1462UF is uitgerust met twee piëzo-elektrische printkoppen met vijf elementen in kruisvorm. De eerste kop drukt CMYK, de tweede is bedoeld voor de witte inkt en de vernis. Deze configuratie maakt een druk in twee lagen of reliëfdruk mogelijk, meer bepaald braille, zonder dat er aan snelheid ingeboet wordt.Mutoh plant om de verkoop in Europa in de loop van het jaar op te starten.