De drukkerij in Dammartin-en Goële, in het Franse departement Seine-et-Marne, waar de twee broers Kouachi zich in januari 2015 verschanst hadden, is weer open. President François Hollande die de inhuldiging van het nieuwe gebouw bijwoonde, overhandigde drukker Michel Catalano en zijn voormalige graficus het 'Légion d'honneur' (een bekende Franse onderscheiding).

De inhuldiging vond plaats op donderdag 29 september 2016. In aanwezigheid van de president van de Franse republiek opende drukker Michel Catalano officieel de drukkerij Création Tendance Découverte (CTD). De drukkerij die in 2001 opgericht was, ligt dicht bij Parijs. Terwijl het gebouw van de drukkerij weer opgebouwd werd, had het bedrijf op enkele kilometers daarvan onderdak gevonden. Michel Catalano heeft de reconstructie meteen grondig aangepakt. De nieuwe drukkerij is groter en veiliger en het atelier is uitgerust met nieuwe machines waarmee op uiteenlopende klantenvragen ingespeeld kan worden: van naamkaartjes tot vrachtwagenzeilen. Om de veiligheid te verhogen, heeft de drukker een tweede trap en 24 bewakingscamera's laten installeren.

De broers Kouachi die na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo een schuilplaats in de drukkerij CTD gezocht hadden, werden tijdens de bestorming door de GIGN gedood. Daarbij werd het gebouw zwaar beschadigd. De renovatie van de drukkerij heeft meer dan anderhalf miljoen euro gekost. Een bedrag dat door de staat, de verzekering, een geldinzameling op internet en een lening door de drukker bijeengebracht werd.

De drukkerij in Dammartin-en Goële, in het Franse departement Seine-et-Marne, waar de twee broers Kouachi zich in januari 2015 verschanst hadden, is weer open. President François Hollande die de inhuldiging van het nieuwe gebouw bijwoonde, overhandigde drukker Michel Catalano en zijn voormalige graficus het 'Légion d'honneur' (een bekende Franse onderscheiding). De inhuldiging vond plaats op donderdag 29 september 2016. In aanwezigheid van de president van de Franse republiek opende drukker Michel Catalano officieel de drukkerij Création Tendance Découverte (CTD). De drukkerij die in 2001 opgericht was, ligt dicht bij Parijs. Terwijl het gebouw van de drukkerij weer opgebouwd werd, had het bedrijf op enkele kilometers daarvan onderdak gevonden. Michel Catalano heeft de reconstructie meteen grondig aangepakt. De nieuwe drukkerij is groter en veiliger en het atelier is uitgerust met nieuwe machines waarmee op uiteenlopende klantenvragen ingespeeld kan worden: van naamkaartjes tot vrachtwagenzeilen. Om de veiligheid te verhogen, heeft de drukker een tweede trap en 24 bewakingscamera's laten installeren.De broers Kouachi die na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo een schuilplaats in de drukkerij CTD gezocht hadden, werden tijdens de bestorming door de GIGN gedood. Daarbij werd het gebouw zwaar beschadigd. De renovatie van de drukkerij heeft meer dan anderhalf miljoen euro gekost. Een bedrag dat door de staat, de verzekering, een geldinzameling op internet en een lening door de drukker bijeengebracht werd.