'Natuurlijk heeft drukwerk een goede toekomst'

10/03/14 om 00:00 - Bijgewerkt op 09/03/14 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Beursgangers die over twee weken naar Londen afreizen voor een bezoek aan Ipex, worden daar onthaald op een uitgebreid sprekersprogramma tijdens de Ipex World Print Summit.

'Natuurlijk heeft drukwerk een goede toekomst'

Ze krijgen een positieve boodschap te horen, blijkt uit de voorbeschouwing in de Ipex-publicatie Mapping het Future: "Het zal nog heel lang duren voordat brochures en flyers worden vervangen door digitale media."

Die voorspelling doet alvast Benny Landa - een van de publiekstrekkers tijdens de Summit: "En ook verpakkingen hoeven zich geen zorgen te maken." Rory Sutherland, topman van reclamebureau OgilvyOne noemt ook de pizza-folder als voorbeeld van drukwerk dat precies doet wat het goed moet doen. Maar hij voorziet aan de andere kant van het spectrum ook een gouden toekomst voor "zeer luxe uitgevoerde direct mail". Olaf Lorenz van Konica Minolta wijst op onderzoek dat deze printerfabrikant liet doen: "Creatieve bureaus willen graag samenwerken met drukkerijen om op die manier toegang te krijgen tot de potentiële KMO-markt."