Nederlandse bekroningen voor Belgische kalenders

25/03/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 24/03/13 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

De 'Kalenderwedstrijd' in Nederland is een heuse instelling die elk jaar de mooiste kalenders in verschillende categorieën bekroont. Op het palmares van 2013 staan twee Belgische laureaten: Captains of Printing en Agfa.

Nederlandse bekroningen voor Belgische kalenders

De winnaars werden woensdagavond in het Mediacollege van Amsterdam in de bloemetjes gezet. Onder hen twee Belgische laureaten: de West-Vlaamse groep Captains of Printing kreeg de Febelgra-prijs voor een bureaukalender (de Belgische federatie was voor het eerst betrokken bij het evenement - de KVGO-prijs van de Nederlandse federatie ging naar Ando Den Haag) en Agfa ontving de publieksprijs voor zijn 2013 VIP Calendar - de stemmen daarvoor konden uitgebracht worden tijdens de Grafische Vakbeurs van Gorinchem.

De andere prijzen gingen naar het 'Witte de With Center for Contemporary Art' uit Rotterdam (muurkalenders), het bureau vandenberg Concept & Design (agenda's) en Igepa Nederland (bureaukalenders). De jury kende de studentenprijs toe aan het concept 'Shit Happens', een dagkalender met een spelapp die door vier studenten van de Fontys Hogeschool Communicatie in Eindhoven bedacht werd.

Voor de wedstrijd waren er 80 inzendingen uit Nederland en België.

Lees meer over: