Het succes van Postcrossing in Nederland is de reden waarom PostNL een kleurrijk Postcrossing-postzegelvel uitbrengt met bekende Nederlandse bezienswaardigheden.

De tien afgebeelde bezienswaardigheden zijn de Deltawerken, de Waddeneilanden, de Hoge Veluwe, het Binnenhof, de kaasmarkt van Alkmaar, de bollenvelden, Giethoorn, Marken, de Zaanse Schans en de Nachtwacht. Met dit postzegelvel ondersteunt PostNL het ruim tien jaar geleden gestarte initiatief Postcrossing.

Netwerk voor liefhebbers van ansichtkaarten

Nederlandse postcrossers hebben ruim drie miljoen ansichtkaarten verstuurd. Postcrossers registreren op postcrossing.com de ontvangst van een ansichtkaart en krijgen daarvoor in de plaats het adres van een andere postcrosser. Zo ontvangt en verstuurt iedere postcrosser evenveel ansichtkaarten.

Bijzondere collecties en internationale vriendschappen

Elke postcrosser heeft zijn eigen drijfveren om deel te nemen. Andrea van den Broek (40) verstuurde tot op heden 1.159 postcross-kaarten. "Ik heb nu uit 236 landen en niet-onafhankelijke of officieel erkende gebieden een kaartje ontvangen. Het wachten is nog op een kaartje uit het Centraal-Afrikaanse Gebied en Republiek Congo." Leonie van den Engel (34 jaar en 645 postcross-kaarten) bouwt vooral nieuwe internationale vriendschappen op. "De laatste jaren zijn postcross-vrienden uit onder andere Zuid-Afrika, Singapore en Amerika bij mij in Nederland op bezoek geweest. Zelf bezocht ik een aantal Europese postcross-vrienden."

Het succes van Postcrossing in Nederland is de reden waarom PostNL een kleurrijk Postcrossing-postzegelvel uitbrengt met bekende Nederlandse bezienswaardigheden.De tien afgebeelde bezienswaardigheden zijn de Deltawerken, de Waddeneilanden, de Hoge Veluwe, het Binnenhof, de kaasmarkt van Alkmaar, de bollenvelden, Giethoorn, Marken, de Zaanse Schans en de Nachtwacht. Met dit postzegelvel ondersteunt PostNL het ruim tien jaar geleden gestarte initiatief Postcrossing.Netwerk voor liefhebbers van ansichtkaartenNederlandse postcrossers hebben ruim drie miljoen ansichtkaarten verstuurd. Postcrossers registreren op postcrossing.com de ontvangst van een ansichtkaart en krijgen daarvoor in de plaats het adres van een andere postcrosser. Zo ontvangt en verstuurt iedere postcrosser evenveel ansichtkaarten.Bijzondere collecties en internationale vriendschappenElke postcrosser heeft zijn eigen drijfveren om deel te nemen. Andrea van den Broek (40) verstuurde tot op heden 1.159 postcross-kaarten. "Ik heb nu uit 236 landen en niet-onafhankelijke of officieel erkende gebieden een kaartje ontvangen. Het wachten is nog op een kaartje uit het Centraal-Afrikaanse Gebied en Republiek Congo." Leonie van den Engel (34 jaar en 645 postcross-kaarten) bouwt vooral nieuwe internationale vriendschappen op. "De laatste jaren zijn postcross-vrienden uit onder andere Zuid-Afrika, Singapore en Amerika bij mij in Nederland op bezoek geweest. Zelf bezocht ik een aantal Europese postcross-vrienden."