123inkt.nl verkoopt inkt voor allerlei printers, waaronder Samsung, maar daar is die laatste niet opgezet mee. Daarop trok Samsung naar de rechter met als reden dat de toners die 123inkt.nl verkocht een patent van Samsung schenden, specifiek gaat het om de chip die in de cartdridges van Samsung zit.

De inkthandelaar is het daar niet mee eens omdat de chip niet echt innovatief is, maar eerder als doel heeft dat Samsung als enige inkt voor Samsung-printers kan verkopen. De Nederlandse rechtbank volgt het bedrijf daarin. Wel moet er nog een bodemprocedure komen die de zaak helemaal uitklaart.

In een verklaring zegt 123inkt.nl dat het inkthervullingen maakt met respect voor patenten en intellectuele eigendommen respecteert. Maar niet wanneer het om patenten gaat die enkel als doel hebben om een monopolie op die markt in stand te houden.

Pieterjan Van Leemputten, Datanews, Roularta Media Group

123inkt.nl verkoopt inkt voor allerlei printers, waaronder Samsung, maar daar is die laatste niet opgezet mee. Daarop trok Samsung naar de rechter met als reden dat de toners die 123inkt.nl verkocht een patent van Samsung schenden, specifiek gaat het om de chip die in de cartdridges van Samsung zit.De inkthandelaar is het daar niet mee eens omdat de chip niet echt innovatief is, maar eerder als doel heeft dat Samsung als enige inkt voor Samsung-printers kan verkopen. De Nederlandse rechtbank volgt het bedrijf daarin. Wel moet er nog een bodemprocedure komen die de zaak helemaal uitklaart.In een verklaring zegt 123inkt.nl dat het inkthervullingen maakt met respect voor patenten en intellectuele eigendommen respecteert. Maar niet wanneer het om patenten gaat die enkel als doel hebben om een monopolie op die markt in stand te houden.Pieterjan Van Leemputten, Datanews, Roularta Media Group