De PS850 van Scodix stelt merken in staat om voedingsverpakkingen (indirect contact) te veredelen. De nieuwe polymeer maakt het mogelijk om de verpakking te vergulden of om er (selectief) UV-vernis op aan te brengen en vult de PS550 aan.

De certificatie van de Scodix PS850-polymeer door Nestlé bevestigt dat de verpakkingen die met materiaal van Scodix veredeld zijn, geen schadelijke chemische bestanddelen bevatten. De digitale veredelingspers van Scodix is dus een veilige manier om voedingsverpakkingen te veredelen.

Overtuigende migratietests

Nestlé is een van de grootste voedingsbedrijven ter wereld en verbindt zich ertoe om zijn voedingsproducten in veilig verpakkingsmateriaal aan te bieden. Dat houdt in dat alle bestanddelen in de bevoorradingsketen aan strenge en zware tests onderworpen worden. De certificatie van Nestlé betekent dat de PS850-polymeer van Scodix met succes de migratietests voor secundaire voedingscontacten in de Zwitserse SGTS-laboratoria doorstaan heeft, in overeenstemming met de Zwitserse wetgeving.

"Dit is een grote stap vooruit voor de klanten die deze accreditatie nodig hebben om nieuwe types van opdrachten binnen te halen, of voor de merken die de impact van hun voedingsverpakkingen willen verhogen. Nu de PS850 door Nestlé gecertificeerd is voor indirect contact met voedingsproducten, kunnen merken in alle veiligheid hun voedingsverpakkingen veredelen", zegt Ziki Kuly, de VP Product Marketing van Scodix.

De PS850 van Scodix stelt merken in staat om voedingsverpakkingen (indirect contact) te veredelen. De nieuwe polymeer maakt het mogelijk om de verpakking te vergulden of om er (selectief) UV-vernis op aan te brengen en vult de PS550 aan.De certificatie van de Scodix PS850-polymeer door Nestlé bevestigt dat de verpakkingen die met materiaal van Scodix veredeld zijn, geen schadelijke chemische bestanddelen bevatten. De digitale veredelingspers van Scodix is dus een veilige manier om voedingsverpakkingen te veredelen.Nestlé is een van de grootste voedingsbedrijven ter wereld en verbindt zich ertoe om zijn voedingsproducten in veilig verpakkingsmateriaal aan te bieden. Dat houdt in dat alle bestanddelen in de bevoorradingsketen aan strenge en zware tests onderworpen worden. De certificatie van Nestlé betekent dat de PS850-polymeer van Scodix met succes de migratietests voor secundaire voedingscontacten in de Zwitserse SGTS-laboratoria doorstaan heeft, in overeenstemming met de Zwitserse wetgeving."Dit is een grote stap vooruit voor de klanten die deze accreditatie nodig hebben om nieuwe types van opdrachten binnen te halen, of voor de merken die de impact van hun voedingsverpakkingen willen verhogen. Nu de PS850 door Nestlé gecertificeerd is voor indirect contact met voedingsproducten, kunnen merken in alle veiligheid hun voedingsverpakkingen veredelen", zegt Ziki Kuly, de VP Product Marketing van Scodix.