Een eerste pers van de nieuwe serie is volgens Manroland Web Systems al besteld.

De Geoman E-Line is een 16-pagina versie van de Colorman E-Line. De nieuwe serie is bedoeld voor middelgrote krantendrukkerijen die "veel belang hechten aan de economische productie tegen lagere investeringskosten," zegt men bij de fabrikant. De pers heeft een max. papierbaanbreedte van 1,64 m en haalt een max. snelheid van 96.000 exemplaren/uur. De cilinderopstelling maakt dubbele productie mogelijk. De machine kan met tal van opties geleidelijk modulair worden uitgerust. Opties zijn onder andere PPL, APL of een platenlift aan de druktoren, inline controlesystemen voor bijvoorbeeld kleurregister, fanout of inktdensiteitscontrole (het nieuwe inline controlesysteem IDC? is nu ook als kleurregelsysteem voor het drukken van kranten beschikbaar) en moderne bedieningsconcepten. Hieronder vallen workflows voor een snelle en eenvoudige bediening.

De pers is compact ontworpen. De papierintrek is geïntegreerd in de drukeenheid en vereist derhalve slechts weinig ruimte. Door het compact design kan bespaard worden op de kosten van het gebouw en de klimatisering, zegt de fabrikant.

Specificaties: 16 broadsheet pagina's per baan, max. 96.000 exemplaren per uur, 1640 mm baanbreedte 1.260 mm cilinder omtrek, vouwapparaten: PFN 23, PFN 25.

Een eerste pers van de nieuwe serie is volgens Manroland Web Systems al besteld. De Geoman E-Line is een 16-pagina versie van de Colorman E-Line. De nieuwe serie is bedoeld voor middelgrote krantendrukkerijen die "veel belang hechten aan de economische productie tegen lagere investeringskosten," zegt men bij de fabrikant. De pers heeft een max. papierbaanbreedte van 1,64 m en haalt een max. snelheid van 96.000 exemplaren/uur. De cilinderopstelling maakt dubbele productie mogelijk. De machine kan met tal van opties geleidelijk modulair worden uitgerust. Opties zijn onder andere PPL, APL of een platenlift aan de druktoren, inline controlesystemen voor bijvoorbeeld kleurregister, fanout of inktdensiteitscontrole (het nieuwe inline controlesysteem IDC? is nu ook als kleurregelsysteem voor het drukken van kranten beschikbaar) en moderne bedieningsconcepten. Hieronder vallen workflows voor een snelle en eenvoudige bediening.De pers is compact ontworpen. De papierintrek is geïntegreerd in de drukeenheid en vereist derhalve slechts weinig ruimte. Door het compact design kan bespaard worden op de kosten van het gebouw en de klimatisering, zegt de fabrikant.Specificaties: 16 broadsheet pagina's per baan, max. 96.000 exemplaren per uur, 1640 mm baanbreedte 1.260 mm cilinder omtrek, vouwapparaten: PFN 23, PFN 25.