"Dit Paper Lab zal ons in staat stellen om onze papierproducten naar een volledig nieuw constant hoog kwaliteitsniveau te tillen", zegt Kristof Mertens, Manager for Quality Control bij Sappi. "We zullen het ook gebruiken om externe kwaliteitstests uit te voeren met de allernieuwste technologische mogelijkheden." De oprichting van het Paper Lab is een verdere stap in de uitbreiding van Sappi's divisie voor speciale papieren na de PM 2-ombouw van ongeveer 61 miljoen euro. De omgebouwde papiermachine 2 werd officieel in gebruik genomen op een inhuldigingsevenement vorig jaar.

Het Paper Lab vertegenwoordigt een zescijferige investering en vervangt de eerder gebruikte testlijn in het klimaatlab. Met zijn state-of-the-art technologie en bredere meetbereik qua gramgewicht (18 tot 400 g/m²) is het lab uitgerust met geavanceerde mogelijkheden voor het testen van de kwaliteit van speciale papieren en kartons. Het nieuwe Paper Lab is de klok rond actief en zal meer dan 30.000 machinerollen of tambouren per jaar testen. Dat komt neer op ongeveer 281.000 afzonderlijke metingen per jaar. Na elke succesvolle controle van een machinerol of tambour wordt aan de desbetreffende productiepartij een certificaat toegekend dat garant staat voor speciaal papier en karton van de hoogste kwaliteit.

"In het nieuwe Paper Lab testen wij de belangrijkste kwaliteitsparameters van de papierproductie van alle vijf de papiermachines van Sappi Alfeld. Ondanks ons breed scala aan papieren en kartons en verschillende gramgewichten wordt werkelijk elke productiepartij onderworpen aan nauwkeurige metingen om de kwaliteit van de partij te waarborgen", voegt Mertens eraan toe.

"Dit Paper Lab zal ons in staat stellen om onze papierproducten naar een volledig nieuw constant hoog kwaliteitsniveau te tillen", zegt Kristof Mertens, Manager for Quality Control bij Sappi. "We zullen het ook gebruiken om externe kwaliteitstests uit te voeren met de allernieuwste technologische mogelijkheden." De oprichting van het Paper Lab is een verdere stap in de uitbreiding van Sappi's divisie voor speciale papieren na de PM 2-ombouw van ongeveer 61 miljoen euro. De omgebouwde papiermachine 2 werd officieel in gebruik genomen op een inhuldigingsevenement vorig jaar.Het Paper Lab vertegenwoordigt een zescijferige investering en vervangt de eerder gebruikte testlijn in het klimaatlab. Met zijn state-of-the-art technologie en bredere meetbereik qua gramgewicht (18 tot 400 g/m²) is het lab uitgerust met geavanceerde mogelijkheden voor het testen van de kwaliteit van speciale papieren en kartons. Het nieuwe Paper Lab is de klok rond actief en zal meer dan 30.000 machinerollen of tambouren per jaar testen. Dat komt neer op ongeveer 281.000 afzonderlijke metingen per jaar. Na elke succesvolle controle van een machinerol of tambour wordt aan de desbetreffende productiepartij een certificaat toegekend dat garant staat voor speciaal papier en karton van de hoogste kwaliteit. "In het nieuwe Paper Lab testen wij de belangrijkste kwaliteitsparameters van de papierproductie van alle vijf de papiermachines van Sappi Alfeld. Ondanks ons breed scala aan papieren en kartons en verschillende gramgewichten wordt werkelijk elke productiepartij onderworpen aan nauwkeurige metingen om de kwaliteit van de partij te waarborgen", voegt Mertens eraan toe.