Lessebo Paper is een van de oudste papierproducenten uit Zweden en heeft al koolstofneutrale papierkwaliteiten in zijn aanbod. Het bedrijf heeft met Bonnier Books en Livonia Print samengewerkt om een nieuwe, milieuverantwoorde premium papierkwaliteit te ontwikkelen. Het resultaat daarvan is een papiersoort die vervaardigd wordt met een minimale uitstoot van broeikasgassen. Bij de productie van de pulp en het papier wordt er 25 kg CO2 per ton afgewerkt papier uitgestoten wat minder is dan het Europese gemiddelde. De CO2-uitstoot van de pulp- en papierproductie wordt bovendien gecompenseerd.

Papier voor milieuvriendelijke boeken

Het nieuwe papier 'Livonia Zero Offset' is een witte, ongestreken papierkwaliteit die in gramgewichten van 100 tot 140 g/m² beschikbaar is. Het papier heeft naast de Cradle-to-Cradle-certificatie (niveau: Gold) ook de FSC-certificatie. De hoge opaciteit en het ruwe oppervlak van het papier verbeteren de leeservaring. Het papier is specifiek ontwikkeld om boeken een aangename dikte en een aangenaam gewicht te bezorgen. Livonia Zero Offset is beschikbaar in rollen en in vellen voor hoogwaardige drukpersen.

"We beseffen dat de industrie de weg moet tonen naar een samenleving die intelligent met het klimaat omgaat. Door onze samenwerking met Livonia Print en Bonnier Books willen we de toekomst van het boek nog milieuvriendelijker maken", zegt Jens Olsen, de CEO van Lessebo Paper.

Lessebo Paper is een van de oudste papierproducenten uit Zweden en heeft al koolstofneutrale papierkwaliteiten in zijn aanbod. Het bedrijf heeft met Bonnier Books en Livonia Print samengewerkt om een nieuwe, milieuverantwoorde premium papierkwaliteit te ontwikkelen. Het resultaat daarvan is een papiersoort die vervaardigd wordt met een minimale uitstoot van broeikasgassen. Bij de productie van de pulp en het papier wordt er 25 kg CO2 per ton afgewerkt papier uitgestoten wat minder is dan het Europese gemiddelde. De CO2-uitstoot van de pulp- en papierproductie wordt bovendien gecompenseerd.Het nieuwe papier 'Livonia Zero Offset' is een witte, ongestreken papierkwaliteit die in gramgewichten van 100 tot 140 g/m² beschikbaar is. Het papier heeft naast de Cradle-to-Cradle-certificatie (niveau: Gold) ook de FSC-certificatie. De hoge opaciteit en het ruwe oppervlak van het papier verbeteren de leeservaring. Het papier is specifiek ontwikkeld om boeken een aangename dikte en een aangenaam gewicht te bezorgen. Livonia Zero Offset is beschikbaar in rollen en in vellen voor hoogwaardige drukpersen."We beseffen dat de industrie de weg moet tonen naar een samenleving die intelligent met het klimaat omgaat. Door onze samenwerking met Livonia Print en Bonnier Books willen we de toekomst van het boek nog milieuvriendelijker maken", zegt Jens Olsen, de CEO van Lessebo Paper.