Nieuwe baas voor Esko

19/11/18 om 08:41 - Bijgewerkt om 08:40

Esko heeft aangekondigd dat Mattias Byström met ingang van 1 januari 2019 tot President is benoemd. Byström volgt Udo Panenka op, die de onderneming verlaat om nieuwe kansen te benutten.

Nieuwe baas voor Esko

"Wij danken Udo voor zijn uitstekend werk voor Danaher gedurende de afgelopen tien jaar," zegt Joakim Weidemanis, Executive Vice President van Danaher, het moederbedrijf van Esko. "Onder leiding van Udo herpositioneerde Esko de productie van flexoplaten. Udo bouwde ook Esko's bedrijf op ten dienste van merkeigenaren, inclusief de overnames van MediaBeacon en BLUE, en hij startte met Esko's softwaremigratie naar software-as-a-service (SaaS)".

Mattias Byström brengt meer dan twintig jaar algemene managementervaring met zich mee. Recentelijk was hij CEO van FlexLink. Dat is een wereldwijd opererend bedrijf dat een omzet van 300 miljoen dollar realiseert met fabrieksautomatiseringsoplossingen en waarvan het hoofdkantoor zich in Göteborg, Zweden, bevindt. Byström heeft acht jaar ervaring in verschillende leidinggevende functies in wat toen bekend stond als Danaher Motion. Hij was ondermeer verantwoordelijk voor de Automated Guided Vehicle activiteiten (AGV). Eerder in zijn carrière was Byström mede-oprichter van twee digitale start-ups.