De raad van toezicht van Heidelberg heeft Ludwin Monz (58) aangesteld als de nieuwe CEO die Rainer Hundsdörfer (65) zal opvolgen. Monz neemt zijn functie op vanaf 1 april 2022, het begin van het nieuwe boekjaar.

Toekomstpotentieel

Ludwin Monz is tot 31 december 2021 voorzitter van de raad van bestuur van Carl Zeiss Meditec AG, een op de MDAX genoteerd bedrijf. "Hij is een erkend expert in technologie en innovatie en heeft ervaring met de kapitaalmarkten", onderstreept Martin Sonnenschein, de voorzitter van de raad van toezicht van Heidelberg. Vooruitblikkend naar zijn nieuwe rol zegt Ludwin Monz: "In mijn ogen is Heidelberger Druckmaschinen AG een kroonjuweel van de Duitse technologie. Ik zie een enorm toekomstpotentieel in de enorme ervaring van de werknemers van het bedrijf, in de erg gediversifieerde internationale organisatie en in het merk dat al sinds jaren een gevestigde waarde is."

Elektrische mobiliteit

Heidelberg dankte ook het engagement van Rainer Hundsdörfer als CEO van de onderneming. "Hij is erin geslaagd om de onderneming met succes door de covid-19-crisis te loodsen en tegelijk de strategische ontwikkeling ervan uit te tekenen en nieuwe activiteiten in te voeren, zoals de elektrische mobiliteit", verklaarde Martin Sonnenschein van de raad van toezicht.

Daarnaast zal zoals gepland het contract van CFO Marcus A. Wassenberg tot in 2027 verlengd worden.

De raad van toezicht van Heidelberg heeft Ludwin Monz (58) aangesteld als de nieuwe CEO die Rainer Hundsdörfer (65) zal opvolgen. Monz neemt zijn functie op vanaf 1 april 2022, het begin van het nieuwe boekjaar.Ludwin Monz is tot 31 december 2021 voorzitter van de raad van bestuur van Carl Zeiss Meditec AG, een op de MDAX genoteerd bedrijf. "Hij is een erkend expert in technologie en innovatie en heeft ervaring met de kapitaalmarkten", onderstreept Martin Sonnenschein, de voorzitter van de raad van toezicht van Heidelberg. Vooruitblikkend naar zijn nieuwe rol zegt Ludwin Monz: "In mijn ogen is Heidelberger Druckmaschinen AG een kroonjuweel van de Duitse technologie. Ik zie een enorm toekomstpotentieel in de enorme ervaring van de werknemers van het bedrijf, in de erg gediversifieerde internationale organisatie en in het merk dat al sinds jaren een gevestigde waarde is."Heidelberg dankte ook het engagement van Rainer Hundsdörfer als CEO van de onderneming. "Hij is erin geslaagd om de onderneming met succes door de covid-19-crisis te loodsen en tegelijk de strategische ontwikkeling ervan uit te tekenen en nieuwe activiteiten in te voeren, zoals de elektrische mobiliteit", verklaarde Martin Sonnenschein van de raad van toezicht.Daarnaast zal zoals gepland het contract van CFO Marcus A. Wassenberg tot in 2027 verlengd worden.