Thomas Ott (54), geboren in Wenen, begon zijn loopbaan bij Mondi in 1995 als financial controller en bekleedde de jaren daarna leidinggevende functies in verschillende bedrijfssectoren. Zijn laatste baan was bij verpakkingsfabrikant Amcor in Zwitserland.

Als CEO van Mondi Flexible Packaging en Engineered Materials is Ott met een team van meer dan 12.000 medewerkers in 29 landen verantwoordelijk voor een omzet van ongeveer vier miljard euro. Globaal boekte Mondi in 2021 een omzet van 7,7 miljard euro.

Herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar

Volgens de nieuwe CEO zijn het ontwikkelen van duurzame, recycleerbare verpakkingsoplossingen en effectieve maatregelen tegen klimaatverandering momenteel de belangrijkste uitdagingen.

"Mondi's bedrijfsactiviteit wordt gedreven door onze inzet voor duurzaamheid. Als onderdeel van ons Mondi-actieplan 2030 (MAP2030) streven we ernaar om alle Mondi-producten tegen 2025 herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar te maken", zegt de nieuwe CEO.

Thomas Ott (54), geboren in Wenen, begon zijn loopbaan bij Mondi in 1995 als financial controller en bekleedde de jaren daarna leidinggevende functies in verschillende bedrijfssectoren. Zijn laatste baan was bij verpakkingsfabrikant Amcor in Zwitserland.Als CEO van Mondi Flexible Packaging en Engineered Materials is Ott met een team van meer dan 12.000 medewerkers in 29 landen verantwoordelijk voor een omzet van ongeveer vier miljard euro. Globaal boekte Mondi in 2021 een omzet van 7,7 miljard euro.Volgens de nieuwe CEO zijn het ontwikkelen van duurzame, recycleerbare verpakkingsoplossingen en effectieve maatregelen tegen klimaatverandering momenteel de belangrijkste uitdagingen."Mondi's bedrijfsactiviteit wordt gedreven door onze inzet voor duurzaamheid. Als onderdeel van ons Mondi-actieplan 2030 (MAP2030) streven we ernaar om alle Mondi-producten tegen 2025 herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar te maken", zegt de nieuwe CEO.