Koenig & Bauer Durst is gespecialiseerd in de productie van digitale vellenpersen (recto/verso in één doorgang). Het bedrijf vermarkt ook softwarediensten voor de sectoren van het vouw- en het golfkarton. Het aanbod bestaat uit een reeks digitale persen, waaronder de systemen CorruJET en Delta SPC 13 voor de markt van het golfkarton, alsook de pers VariJET 106 voor die van het vouwkarton. Alle persen maken gebruik van inkten en vernissen op waterbasis die aan alle reglementaire vereisten voldoen om op voedingsverpakkingen gebruikt te kunnen worden.

Koerswijziging

In februari 2024 volgt Daniel Velema de huidige algemeen directeur Robert Stabler op. Die stond sinds de oprichting van het bedrijf aan het hoofd ervan. Daniel Velema, die verschillende directiefuncties bekleed heeft, kan bogen op een ruime ervaring in de grafische sector en in adviesbureaus. Voordien was hij directeur van de prepressactiviteiten van XSYS Global, een leverancier van drukplaten en prepressuitrusting voor de verpakkingssector.

"Ik ben blij om bij Koenig & Bauer Durst aan de slag te gaan, een bedrijf dat opgericht is door twee technologiepioniers op de druk- en verpakkingsmarkt en dat een almaar sterkere positie in de sector inneemt", zegt Daniel Velema. "De drukkers en verwerkers van vouw- en golfkarton zetten de digitalisering van hun productieomgeving voort om hun efficiëntie en soepelheid te vergroten en om de merken en detailhandelaars een betere dienstverlening te bieden. Daarmee kunnen ze op lange termijn de kosten aanzienlijk verminderen."

R&D-centrum

Ralf Sammeck, lid van de raad van bestuur van Koenig & Bauer en CEO van het segment vellenpersen, maakt bekend dat de capaciteit van het Duitse R&D-centrum in Radebeul versterkt wordt. Dat centrum is ook de zetel van de vellenpersenafdeling van Koenig & Bauer. "De spirit die de twee bedrijven in de joint venture in het leven geroepen hebben, heeft nog niets van zijn groeikracht verloren. Door onze krachten te bundelen, bevorderen we de digitalisering van de verpakkingssector", zegt hij. "Om met de joint venture een versnelling hoger te schakelen, zijn we blij dat Daniel Velema vanaf februari als algemeen directeur in dienst komt", gaat Ralf Sammeck voort.

Robert Stabler voegt daaraan toe: "Het feit dat onze twee moederbedrijven - Koenig & Bauer en Durst, twee verpakkings- en printreuzen - zich ertoe verbonden hebben om hun R&D-capaciteiten te vergroten, zegt veel over de positieve repercussies van onze groei op de markten van de vouw- en golfkarton. Die zijn klaar voor de digitale transformatie zoals blijkt uit ons groeiend klantenbestand."

Het R&D-centrum van Koenig & Bauer Durst is gevestigd in het Duitse Radebeul.
Koenig & Bauer Durst is gespecialiseerd in de productie van digitale vellenpersen (recto/verso in één doorgang). Het bedrijf vermarkt ook softwarediensten voor de sectoren van het vouw- en het golfkarton. Het aanbod bestaat uit een reeks digitale persen, waaronder de systemen CorruJET en Delta SPC 13 voor de markt van het golfkarton, alsook de pers VariJET 106 voor die van het vouwkarton. Alle persen maken gebruik van inkten en vernissen op waterbasis die aan alle reglementaire vereisten voldoen om op voedingsverpakkingen gebruikt te kunnen worden.In februari 2024 volgt Daniel Velema de huidige algemeen directeur Robert Stabler op. Die stond sinds de oprichting van het bedrijf aan het hoofd ervan. Daniel Velema, die verschillende directiefuncties bekleed heeft, kan bogen op een ruime ervaring in de grafische sector en in adviesbureaus. Voordien was hij directeur van de prepressactiviteiten van XSYS Global, een leverancier van drukplaten en prepressuitrusting voor de verpakkingssector."Ik ben blij om bij Koenig & Bauer Durst aan de slag te gaan, een bedrijf dat opgericht is door twee technologiepioniers op de druk- en verpakkingsmarkt en dat een almaar sterkere positie in de sector inneemt", zegt Daniel Velema. "De drukkers en verwerkers van vouw- en golfkarton zetten de digitalisering van hun productieomgeving voort om hun efficiëntie en soepelheid te vergroten en om de merken en detailhandelaars een betere dienstverlening te bieden. Daarmee kunnen ze op lange termijn de kosten aanzienlijk verminderen." Ralf Sammeck, lid van de raad van bestuur van Koenig & Bauer en CEO van het segment vellenpersen, maakt bekend dat de capaciteit van het Duitse R&D-centrum in Radebeul versterkt wordt. Dat centrum is ook de zetel van de vellenpersenafdeling van Koenig & Bauer. "De spirit die de twee bedrijven in de joint venture in het leven geroepen hebben, heeft nog niets van zijn groeikracht verloren. Door onze krachten te bundelen, bevorderen we de digitalisering van de verpakkingssector", zegt hij. "Om met de joint venture een versnelling hoger te schakelen, zijn we blij dat Daniel Velema vanaf februari als algemeen directeur in dienst komt", gaat Ralf Sammeck voort.Robert Stabler voegt daaraan toe: "Het feit dat onze twee moederbedrijven - Koenig & Bauer en Durst, twee verpakkings- en printreuzen - zich ertoe verbonden hebben om hun R&D-capaciteiten te vergroten, zegt veel over de positieve repercussies van onze groei op de markten van de vouw- en golfkarton. Die zijn klaar voor de digitale transformatie zoals blijkt uit ons groeiend klantenbestand."