De Fransman Christophe Aussenac volgt de afscheidnemende voorzitter Christian Duyckaerts op aan het hoofd van Fespa. Aussenac was sinds 2017 actief als vicevoorzitter van Fespa. Het voorzittersmandaat loopt over een termijn van drie jaar. De Belg Christian Duyckaerts is benoemd tot Fespa's Azië-ambassadeur en blijft bestuurslid.

Meer duurzaamheid

Christophe Aussenac is sinds 2014 lid van de raad van bestuur van Fespa en leidt ook Fespa France. Hij was de drijvende kracht achter de oprichting van het Zuid-Europese congres van Fespa en is een uitgesproken pleitbezorger voor meer duurzaamheid in de branche.

De nieuwe voorzitter is een van de oprichters van het in Lyon gevestigde ATC, dat hij in 1991 samen met zijn zakenpartner oprichtte. Het productiebedrijf heeft zestig mensen in dienst en levert signoplossingen, displays en POS-diensten voor bedrijven en agentschappen.

"Als gespecialiseerde drukker ben ik van mening dat Fespa een cruciale rol heeft bij het ondersteunen van onze wereldwijde gemeenschap om te blijven evolueren, innoveren en de uitdagingen en kansen aan te gaan waarmee we worden geconfronteerd", zegt Aussenac. Hij vindt het noodzakelijk om meer de nadruk te leggen op de milieuverantwoordelijkheid van de bedrijven in de sector.

Onder druk

"Dit is een kritieke tijd voor onze leden", stelt Christophe Aussenac. "De langdurige wereldwijde pandemie heeft printbedrijven onder druk gezet. Ondernemers zijn nu bezig met het opnieuw opbouwen en heruitvinden van hun toekomst, met een sterkere focus dan ooit op onderwerpen als productie-efficiëntie, diversificatie en automatisering."

Alberto Masserdotti, oprichter van de Masserdotti-groep in Italië en Wouter van As, commercieel directeur van Van As in Nederland, werden tevens benoemd als nieuwe leden van de Fespa-raad, terwijl Anders Nilsson en Enrico Steijn als bestuurslid afscheid namen.

Raad van bestuur Fespa

Christophe Aussenac (Frankrijk), Lascelle Barrow (VK), Christian Duyckaerts (België), Gyorgy Kovacs (Hongarije), Olav Skilbred (Noorwegen), Alberto Masserdotti (Italië), Wouter van As (Nederland), Thomas Struckmeier (Duitsland) en Daniel Sunderland (Mexico).

Christophe Aussenac (links) volgt Christian Duyckaerts (rechts).
De Fransman Christophe Aussenac volgt de afscheidnemende voorzitter Christian Duyckaerts op aan het hoofd van Fespa. Aussenac was sinds 2017 actief als vicevoorzitter van Fespa. Het voorzittersmandaat loopt over een termijn van drie jaar. De Belg Christian Duyckaerts is benoemd tot Fespa's Azië-ambassadeur en blijft bestuurslid.Christophe Aussenac is sinds 2014 lid van de raad van bestuur van Fespa en leidt ook Fespa France. Hij was de drijvende kracht achter de oprichting van het Zuid-Europese congres van Fespa en is een uitgesproken pleitbezorger voor meer duurzaamheid in de branche.De nieuwe voorzitter is een van de oprichters van het in Lyon gevestigde ATC, dat hij in 1991 samen met zijn zakenpartner oprichtte. Het productiebedrijf heeft zestig mensen in dienst en levert signoplossingen, displays en POS-diensten voor bedrijven en agentschappen."Als gespecialiseerde drukker ben ik van mening dat Fespa een cruciale rol heeft bij het ondersteunen van onze wereldwijde gemeenschap om te blijven evolueren, innoveren en de uitdagingen en kansen aan te gaan waarmee we worden geconfronteerd", zegt Aussenac. Hij vindt het noodzakelijk om meer de nadruk te leggen op de milieuverantwoordelijkheid van de bedrijven in de sector."Dit is een kritieke tijd voor onze leden", stelt Christophe Aussenac. "De langdurige wereldwijde pandemie heeft printbedrijven onder druk gezet. Ondernemers zijn nu bezig met het opnieuw opbouwen en heruitvinden van hun toekomst, met een sterkere focus dan ooit op onderwerpen als productie-efficiëntie, diversificatie en automatisering."Alberto Masserdotti, oprichter van de Masserdotti-groep in Italië en Wouter van As, commercieel directeur van Van As in Nederland, werden tevens benoemd als nieuwe leden van de Fespa-raad, terwijl Anders Nilsson en Enrico Steijn als bestuurslid afscheid namen.