Ongeveer 500 internationale klanten bezochten van 27 tot 30 april Agfa's Red Carpet Event. Agfa toonde er twee nieuwe telgen in zijn familie van grootformaatprinters: de Jeti Tauro en Jeti Mira. Die twee machines worden gebouwd in de Canadese fabriek van Agfa in Mississauga. De fabriek was vroeger van printerfabrikant Gandi Innovations, een bedrijf dat in november 2009 door Agfa werd overgenomen. Agfa brengt twee families van grootformaatprintsystemen op de markt: de Anapurna-reeks (gebouwd door het Koreaanse Dilli) en de Jeti-reeks (Mississauga).

Tijdens het grote sign-evenement ISA in Las Vegas toonde Agfa al zijn twee nieuwe beursprimeurs, beide bedoeld voor het hoge productie- en kwaliteitssegment: Jeti Tauro en Jeti Mira. Deze machines staan tijdens Fespa volop in de schijnwerpers.

Voor beide machines geldt dat ze gebruik maken van een nieuwe 'dunne inktlaag'-technologie. Hierdoor wordt het inktgebruik teruggebracht tot een minimum en blijft de kleurruimte groot. De toepassingen zijn geschikt voor zowel binnen- als (langdurig) buitengebruik

De Jeti Tauro is een 2,5 meter brede hybride UV inkjet-printer, voorzien van 32 printkoppen met zes kleuren. Optioneel is de kleur wit of een primer. De Jeti Tauro is ontworpen voor stugge en flexibele materialen en haalt een productiesnelheid in de express modus van 275 m² per uur. Rond september wordt er nog een optionele semi- of volledig automatische laad- en losfunctie aan de machine toegevoegd. Dat is een noodzakelijk aanvulling om de mogelijkheden van deze industriële machine ten volle te kunnen bedienen. De eerste Tauro in de Benelux staat opgesteld bij TVE Reclameproducties in het Nederlandse Sint-Oedenrode nabij 's-Hertogenbosch.

De Jeti Mira is een veelzijdige flatbed-printer met zes kleuren en witte uv-inkt met optioneel vernis of primer. De machine is in twee formaten verkrijgbaar: 2,7 m x 1,6 m en 2,7 m x 3,2 m en beschikt over zes vacuümzones die automatisch en onafhankelijk van elkaar aan de voor- en achterkant worden bediend. De print and prepare modus biedt de mogelijkheid tot non-stop printen, waarbij een operator aan de ene kant van de tafel kan laden, terwijl aan de andere kant wordt geprint. Productiesnelheid in de express modus: 67 of 134 m² per uur.

Met de Asanti workflow biedt Agfa een oplossing voor de groeiende behoefte naar goede geïntegreerde automatiseringsoplossingen in de (digitale) sign-bedrijven. De nieuwe versie bevat onder meer de optie om wit op een transparante ondergrond af te drukken.

Ongeveer 500 internationale klanten bezochten van 27 tot 30 april Agfa's Red Carpet Event. Agfa toonde er twee nieuwe telgen in zijn familie van grootformaatprinters: de Jeti Tauro en Jeti Mira. Die twee machines worden gebouwd in de Canadese fabriek van Agfa in Mississauga. De fabriek was vroeger van printerfabrikant Gandi Innovations, een bedrijf dat in november 2009 door Agfa werd overgenomen. Agfa brengt twee families van grootformaatprintsystemen op de markt: de Anapurna-reeks (gebouwd door het Koreaanse Dilli) en de Jeti-reeks (Mississauga). Tijdens het grote sign-evenement ISA in Las Vegas toonde Agfa al zijn twee nieuwe beursprimeurs, beide bedoeld voor het hoge productie- en kwaliteitssegment: Jeti Tauro en Jeti Mira. Deze machines staan tijdens Fespa volop in de schijnwerpers.Voor beide machines geldt dat ze gebruik maken van een nieuwe 'dunne inktlaag'-technologie. Hierdoor wordt het inktgebruik teruggebracht tot een minimum en blijft de kleurruimte groot. De toepassingen zijn geschikt voor zowel binnen- als (langdurig) buitengebruikDe Jeti Tauro is een 2,5 meter brede hybride UV inkjet-printer, voorzien van 32 printkoppen met zes kleuren. Optioneel is de kleur wit of een primer. De Jeti Tauro is ontworpen voor stugge en flexibele materialen en haalt een productiesnelheid in de express modus van 275 m² per uur. Rond september wordt er nog een optionele semi- of volledig automatische laad- en losfunctie aan de machine toegevoegd. Dat is een noodzakelijk aanvulling om de mogelijkheden van deze industriële machine ten volle te kunnen bedienen. De eerste Tauro in de Benelux staat opgesteld bij TVE Reclameproducties in het Nederlandse Sint-Oedenrode nabij 's-Hertogenbosch.De Jeti Mira is een veelzijdige flatbed-printer met zes kleuren en witte uv-inkt met optioneel vernis of primer. De machine is in twee formaten verkrijgbaar: 2,7 m x 1,6 m en 2,7 m x 3,2 m en beschikt over zes vacuümzones die automatisch en onafhankelijk van elkaar aan de voor- en achterkant worden bediend. De print and prepare modus biedt de mogelijkheid tot non-stop printen, waarbij een operator aan de ene kant van de tafel kan laden, terwijl aan de andere kant wordt geprint. Productiesnelheid in de express modus: 67 of 134 m² per uur.Met de Asanti workflow biedt Agfa een oplossing voor de groeiende behoefte naar goede geïntegreerde automatiseringsoplossingen in de (digitale) sign-bedrijven. De nieuwe versie bevat onder meer de optie om wit op een transparante ondergrond af te drukken.