De familie van single-pass inkjetpersen met paginabrede inkjetkoppen wordt door HP aangeprezen als industriële printoplossingen die de transformatie van analoog naar digitaal drukken moeten helpen realiseren. Het portfolio is uitgebreid met verschillende machinebreedtes en snelheden: 560 mm, 760 mm, 1067 mm en 2794 mm; machine-afhankelijke snelheden van 152 meter per minuut tot 305 meter per minuut. De toepassingsgebieden zijn divers: commercieel, DM, publishing en transactioneel.

De nieuwste telg is de HP PageWide Web Press T250 HD, met een papierbaanbreedte van 560 mm en een snelheid tot 152 meter per minuut. Het is de eerste machine die werkt met de watergebaseerde HP Brilliant Inks. Met de pers kan volgens de fabrikant direct gedrukt worden op niet-gestreken en gestreken offsetpapier. Hoog glanzend drukwerk met de inkten bekomt men door te printen op glanzend gestreken papierkwaliteiten. "De glans van het gedrukte beeld is gelijk of groter dan die van het gestreken papier." Wanneer voorafgaand aan de vierkleurendruk eerst een watergebaseerde HP Optimizer op het papier wordt aangebracht, is de kwaliteit nog beter. En voor wie nog meer glans wil, is er de nieuwe Harris & Bruno ExcelCoat ZRW Web Coater waarmee on-the-fly kan gekozen worden om drukwerk te veredelen met een watergebaseerde of UV-gebaseerde vernis. HP zegt van de inkten dat ze een aanzienlijk grotere kleurenruimte hebben dan de Fogra-standaard. ColorPRO is dan weer het label van HP voor geoptimaliseerde papierkwaliteiten voor kwalitatieve industriële inkjetdruk. Verschillende fabrikanten hebben hun papier aangepast om aan de vereisten van ColorPRO te voldoen. Een nieuwe partner is UPM, International Paper is dat al langer.

De pers zal tegen eind van dit jaar beschikbaar zijn. Geïnstalleerde T240 HD-persen kunnen opgewaardeerd worden naar het nieuwe persplatform.

De familie van single-pass inkjetpersen met paginabrede inkjetkoppen wordt door HP aangeprezen als industriële printoplossingen die de transformatie van analoog naar digitaal drukken moeten helpen realiseren. Het portfolio is uitgebreid met verschillende machinebreedtes en snelheden: 560 mm, 760 mm, 1067 mm en 2794 mm; machine-afhankelijke snelheden van 152 meter per minuut tot 305 meter per minuut. De toepassingsgebieden zijn divers: commercieel, DM, publishing en transactioneel.De nieuwste telg is de HP PageWide Web Press T250 HD, met een papierbaanbreedte van 560 mm en een snelheid tot 152 meter per minuut. Het is de eerste machine die werkt met de watergebaseerde HP Brilliant Inks. Met de pers kan volgens de fabrikant direct gedrukt worden op niet-gestreken en gestreken offsetpapier. Hoog glanzend drukwerk met de inkten bekomt men door te printen op glanzend gestreken papierkwaliteiten. "De glans van het gedrukte beeld is gelijk of groter dan die van het gestreken papier." Wanneer voorafgaand aan de vierkleurendruk eerst een watergebaseerde HP Optimizer op het papier wordt aangebracht, is de kwaliteit nog beter. En voor wie nog meer glans wil, is er de nieuwe Harris & Bruno ExcelCoat ZRW Web Coater waarmee on-the-fly kan gekozen worden om drukwerk te veredelen met een watergebaseerde of UV-gebaseerde vernis. HP zegt van de inkten dat ze een aanzienlijk grotere kleurenruimte hebben dan de Fogra-standaard. ColorPRO is dan weer het label van HP voor geoptimaliseerde papierkwaliteiten voor kwalitatieve industriële inkjetdruk. Verschillende fabrikanten hebben hun papier aangepast om aan de vereisten van ColorPRO te voldoen. Een nieuwe partner is UPM, International Paper is dat al langer.De pers zal tegen eind van dit jaar beschikbaar zijn. Geïnstalleerde T240 HD-persen kunnen opgewaardeerd worden naar het nieuwe persplatform.