De nieuwe HP PageWide C550 is gebaseerd op dezelfde technologie als het model C500. Ze kan golfkarton direct bedrukken en maakt dus de tussenstap van het lijmen overbodig. De nieuwe pers werkt met inkten op waterbasis en haalt een snelheid van 90 meter per minuut (tegen 75 m voor de C500). De pers C550 kan dozen met een constante snelheid bedrukken en evenaart daarbij de offset- en flexokwaliteit.

Investeren in verpakkingsmarkt

Volgens HP helpt de digitale druktechniek bedrijven om hun productiekosten in vergelijking met de offset- en flexoprocedés te verlagen, en om de operationele efficiëntie te verhogen. De nieuwe pers moet ondernemingen ook helpen om "de voorraden te optimaliseren, de hoeveelheid verouderde producten te verminderen en de productietermijnen te versnellen".

"HP blijft in de verpakkingsmarkt investeren om nieuwe kansen voor de verpakkingsproducenten en merken te bieden zodat ze hun voordeel met de overstap van de analoge naar de digitale techniek kunnen doen", verklaarde David Tomer, algemeen directeur van HP Post-print corrugated solutions.

De nieuwe HP PageWide C550 is gebaseerd op dezelfde technologie als het model C500. Ze kan golfkarton direct bedrukken en maakt dus de tussenstap van het lijmen overbodig. De nieuwe pers werkt met inkten op waterbasis en haalt een snelheid van 90 meter per minuut (tegen 75 m voor de C500). De pers C550 kan dozen met een constante snelheid bedrukken en evenaart daarbij de offset- en flexokwaliteit. Volgens HP helpt de digitale druktechniek bedrijven om hun productiekosten in vergelijking met de offset- en flexoprocedés te verlagen, en om de operationele efficiëntie te verhogen. De nieuwe pers moet ondernemingen ook helpen om "de voorraden te optimaliseren, de hoeveelheid verouderde producten te verminderen en de productietermijnen te versnellen"."HP blijft in de verpakkingsmarkt investeren om nieuwe kansen voor de verpakkingsproducenten en merken te bieden zodat ze hun voordeel met de overstap van de analoge naar de digitale techniek kunnen doen", verklaarde David Tomer, algemeen directeur van HP Post-print corrugated solutions.