-Xerox lanceert de 3B + Brenva HD velleninkjetpers voor documenttoepassingen op voornamelijk ongestreken papier: DM, transactioneel, boeken, manuals. De pers spuit watergebaseerde gepigmenteerde of dye inkten en haalt een productie van 196 A4'tjes per minuut. Prijs: 649.000 dollar. De Xerox Trivor 2400 is eveneens nieuw en is een schaalbare rollen inkjetpers met snelheden tot 168 m/min. in kleur en 200 m/min. in één kleur.

-Voor Konica Minolta betekent de Drupa de commerciële lancering van de B2 UV-inkjetpers KM-1. De eerste beta site klant is PLS Print Logistic Services in Duitsland. Er is geen informatie over de verkoopprijs van de pers: "...ergens tussen 1 en 2 miljoen euro" wordt ontwijkend geantwoord. Snelheid: 3000 vel per uur.

-Epson toont de 33 cm brede single-pass labelpers Surepress L-6034VW met LED-UV drogende inkten (met inline vernis en opaak wit - vanaf Drupa beschikbaar) en de watergebaseerde SurePress L-4033AW. Van de watergebaseerde versie zijn wereldwijd 200 exemplaren verkocht waaronder 66 in Europa.

-Fujifilm demonstreert een nieuwe LED-UV inkjetpers (CMYKW) voor het bedrukken van flexibele verpakkingen. De 54 cm brede pers haalt een snelheid tot 50 m/min.

-Kodak geeft een technologiedemonstratie op een smalbaan labelpers van Kodak Ultrastream, de vierde generatie van Kodak's continuous inkjet technologie. Resolutie van 600 x 1800 dpi en snelheden tot 150 m/min.

-De Canon Océ ColorStream 6000 Chroma beleeft zijn wereldpremière op Drupa. Snelheden tussen 48 en 127 m/min. in kleur en tot 150 m/min. in één kleur. De rollenpers werkt met de nieuwe Chromera kleurenset voor krachtiger kleuren, waardoor minder inkt wordt verbruikt. De pers wordt gedemonstreerd in twee opstellingen: de ene voor volautomatische boekproductie, de andere voor diverse toepassingen van rol naar vel. De pers is commercieel beschikbaar vanaf de herfst.

-EFI wou geen details kwijt maar uit de informatie die we bij mekaar konden spronkelen, gaat het bedrijf een watergebaseerde single-pass rol-naar-rol inkjetpers lanceren op een breedte van 130 cm voor het bedrukken van liner voor golfkartontoepassingen.

-Bobst heeft bij een beta-klant al een digitale vellenpers met watergebaseerde inkten voor het bedrukken van golfkarton staan. De enorme pers lijkt wel op een TGV hogesnelheidstrein. Vellenformaat van 2,1 m x 1,3 m; snelheid 6000 vel per uur. De Zwitserse fabrikant kondigt een rollenvariant aan voor vouwkarton en flexibele verpakkingen. De pers zal zijn uitgerust met Kodak inkjet printkoppen en spuit Kodak-inkt.

-Xerox lanceert de 3B + Brenva HD velleninkjetpers voor documenttoepassingen op voornamelijk ongestreken papier: DM, transactioneel, boeken, manuals. De pers spuit watergebaseerde gepigmenteerde of dye inkten en haalt een productie van 196 A4'tjes per minuut. Prijs: 649.000 dollar. De Xerox Trivor 2400 is eveneens nieuw en is een schaalbare rollen inkjetpers met snelheden tot 168 m/min. in kleur en 200 m/min. in één kleur.-Voor Konica Minolta betekent de Drupa de commerciële lancering van de B2 UV-inkjetpers KM-1. De eerste beta site klant is PLS Print Logistic Services in Duitsland. Er is geen informatie over de verkoopprijs van de pers: "...ergens tussen 1 en 2 miljoen euro" wordt ontwijkend geantwoord. Snelheid: 3000 vel per uur.-Epson toont de 33 cm brede single-pass labelpers Surepress L-6034VW met LED-UV drogende inkten (met inline vernis en opaak wit - vanaf Drupa beschikbaar) en de watergebaseerde SurePress L-4033AW. Van de watergebaseerde versie zijn wereldwijd 200 exemplaren verkocht waaronder 66 in Europa.-Fujifilm demonstreert een nieuwe LED-UV inkjetpers (CMYKW) voor het bedrukken van flexibele verpakkingen. De 54 cm brede pers haalt een snelheid tot 50 m/min.-Kodak geeft een technologiedemonstratie op een smalbaan labelpers van Kodak Ultrastream, de vierde generatie van Kodak's continuous inkjet technologie. Resolutie van 600 x 1800 dpi en snelheden tot 150 m/min.-De Canon Océ ColorStream 6000 Chroma beleeft zijn wereldpremière op Drupa. Snelheden tussen 48 en 127 m/min. in kleur en tot 150 m/min. in één kleur. De rollenpers werkt met de nieuwe Chromera kleurenset voor krachtiger kleuren, waardoor minder inkt wordt verbruikt. De pers wordt gedemonstreerd in twee opstellingen: de ene voor volautomatische boekproductie, de andere voor diverse toepassingen van rol naar vel. De pers is commercieel beschikbaar vanaf de herfst.-EFI wou geen details kwijt maar uit de informatie die we bij mekaar konden spronkelen, gaat het bedrijf een watergebaseerde single-pass rol-naar-rol inkjetpers lanceren op een breedte van 130 cm voor het bedrukken van liner voor golfkartontoepassingen.-Bobst heeft bij een beta-klant al een digitale vellenpers met watergebaseerde inkten voor het bedrukken van golfkarton staan. De enorme pers lijkt wel op een TGV hogesnelheidstrein. Vellenformaat van 2,1 m x 1,3 m; snelheid 6000 vel per uur. De Zwitserse fabrikant kondigt een rollenvariant aan voor vouwkarton en flexibele verpakkingen. De pers zal zijn uitgerust met Kodak inkjet printkoppen en spuit Kodak-inkt.