De P5 TEX iSUB-printer van Durst is uitgerust met inline fixatietechnologie. Dat betekent dat er voor het sublimatieprinten geen nood is aan externe apparaten zoals een hittepers of kalander. Dat resulteert volgens de printerfabrikant in lagere productiekosten en energiebesparingen tot vijftig procent in vergelijking met een traditioneel proces met een warmtepers.

"De contactloze iSUB-technologie zorgt voor kleurconsistentie over de gehele afdrukbreedte en voor scherpte van details in afbeeldingen en tekst, ook vervagen of uitlopen van kleuren wordt vrijwel geëlimineerd. Bovendien biedt de multiroll-functie een voordeel bij het verwerken van media, waardoor een snelle mediawissel door één medewerker mogelijk is", aldus Durst.

Onafhankelijk certificeringssysteem

De P5 Sublifix sublimatie-inkten hebben nu het 'Eco Passport by OEKO-TEX'. Het gaat om een onafhankelijk certificeringssysteem voor chemicaliën, kleurstoffen en hulpstoffen die worden gebruikt in de textiel- en leerindustrie. Tijdens een proces dat uit meerdere stappen bestaat, is elk afzonderlijk ingrediënt in het chemische product geanalyseerd om aan de wettelijke eisen te voldoen. Gecertificeerde producten zijn veilig voor mens en milieu, kunnen worden gebruikt voor ecologisch verantwoorde textielproductie en staan vermeld in de OEKO-TEX Buying Guide.

De P5 TEX iSUB-printer van Durst is uitgerust met inline fixatietechnologie. Dat betekent dat er voor het sublimatieprinten geen nood is aan externe apparaten zoals een hittepers of kalander. Dat resulteert volgens de printerfabrikant in lagere productiekosten en energiebesparingen tot vijftig procent in vergelijking met een traditioneel proces met een warmtepers."De contactloze iSUB-technologie zorgt voor kleurconsistentie over de gehele afdrukbreedte en voor scherpte van details in afbeeldingen en tekst, ook vervagen of uitlopen van kleuren wordt vrijwel geëlimineerd. Bovendien biedt de multiroll-functie een voordeel bij het verwerken van media, waardoor een snelle mediawissel door één medewerker mogelijk is", aldus Durst.De P5 Sublifix sublimatie-inkten hebben nu het 'Eco Passport by OEKO-TEX'. Het gaat om een onafhankelijk certificeringssysteem voor chemicaliën, kleurstoffen en hulpstoffen die worden gebruikt in de textiel- en leerindustrie. Tijdens een proces dat uit meerdere stappen bestaat, is elk afzonderlijk ingrediënt in het chemische product geanalyseerd om aan de wettelijke eisen te voldoen. Gecertificeerde producten zijn veilig voor mens en milieu, kunnen worden gebruikt voor ecologisch verantwoorde textielproductie en staan vermeld in de OEKO-TEX Buying Guide.