ISO 16759 is de standaard die het framework beschrijft voor het kwantificeren en communiceren rond de koolstofvoetafdruk van gedrukte media. De standaard is geen CO2-calculator maar een specificatie die beschrijft wat CO2-calculators in acht moeten nemen wanneer de voetafdruk van drukwerkproducten wordt berekend.

Verdigris zag het levenslicht op drupa 2008. Het initiatief onderzoekt de milieu-impact van de gedrukte media en helpt drukwerkaankopers, drukkers en uitgevers om de voetafdruk van verschillende media te evalueren.

ISO 16759 is de standaard die het framework beschrijft voor het kwantificeren en communiceren rond de koolstofvoetafdruk van gedrukte media. De standaard is geen CO2-calculator maar een specificatie die beschrijft wat CO2-calculators in acht moeten nemen wanneer de voetafdruk van drukwerkproducten wordt berekend. Verdigris zag het levenslicht op drupa 2008. Het initiatief onderzoekt de milieu-impact van de gedrukte media en helpt drukwerkaankopers, drukkers en uitgevers om de voetafdruk van verschillende media te evalueren.