Voor Scheufelen dat eind januari 2018 failliet werd verklaard, is er een oplossing. Het start vandaag 2 juli in Lenningen opnieuw met de productie van papier en zal gedurende minstens 5 maanden 100 mensen tewerkstellen. Scheufelen telde in 2017 nog 340 medewerkers, een aantal dat tot 264 werd gereduceerd na het tijdelijk stoppen van de productie.

Het nieuwe Scheufelen GmbH is het resultaat van een samenwerking tussen de investeerders Green Growth Fund 2 / Wermuth Asset Management, Nordia Invest en Scheufelen Equity Partners.

Scheufelen zal zich toeleggen op de productie van zijn 'grasspaper' papierkwaliteiten waarmee het in 2017 van start ging.

Graspapier (foto) is een totaal nieuw product en Scheufelen's bijdrage aan de UN Agenda 2030. Scheufelen graspapier is gemaakt met 50% verse vezels van in de zon gedroogd gras. Anders dan andere wereldwijde verse vezelproducten, wordt dit materiaal lokaal geproduceerd rond de papierfabriek in de Bio Sphere Regio Schwäbische Alb, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerjarige grasplanten. De grondstof wordt verwerkt in een geïntegreerde productielocatie in de papierfabriek in Lenningen.

Graspapier is geschikt voor de productie van containerboard, liners en vouwdozen, evenals voor een veelvoud aan andere grafische toepassingen.

Zanders

De directie van Zanders heeft een verzoek tot inleiding van de insolventieprocedure bij de rechtbank van Keulen ingediend. Intussen wordt de herstructurering van de fabrikant verdergezet. Eind juli wordt een eerste tussenstand van een saneringsplan voor Zanders verwacht.

Zanders heeft momenteel ruim 500 medewerkers en 22 trainees in dienst. De bedrijfsvoering zal volledig worden voortgezet om de herstructureringskansen te behouden. Het management en de medewerkers, maar ook de belangrijkste leveranciers en klanten hebben al hun steun uitgesproken voor de voortzetting en de herstructurering. Tot en met augustus 2018 zijn de lonen en salarissen gegarandeerd.

Eerder, op 1 juni van dit jaar, werd de failliete Duitse fabrikant van speciaalpapieren Feldmuehle Uetersen nog overgenomen door een holdingmaatschappij. Het was het zoveelste bericht dat duidt op de grote turbulenties in de sector van de papierproductie.

Voor Scheufelen dat eind januari 2018 failliet werd verklaard, is er een oplossing. Het start vandaag 2 juli in Lenningen opnieuw met de productie van papier en zal gedurende minstens 5 maanden 100 mensen tewerkstellen. Scheufelen telde in 2017 nog 340 medewerkers, een aantal dat tot 264 werd gereduceerd na het tijdelijk stoppen van de productie.Het nieuwe Scheufelen GmbH is het resultaat van een samenwerking tussen de investeerders Green Growth Fund 2 / Wermuth Asset Management, Nordia Invest en Scheufelen Equity Partners.Scheufelen zal zich toeleggen op de productie van zijn 'grasspaper' papierkwaliteiten waarmee het in 2017 van start ging.Graspapier (foto) is een totaal nieuw product en Scheufelen's bijdrage aan de UN Agenda 2030. Scheufelen graspapier is gemaakt met 50% verse vezels van in de zon gedroogd gras. Anders dan andere wereldwijde verse vezelproducten, wordt dit materiaal lokaal geproduceerd rond de papierfabriek in de Bio Sphere Regio Schwäbische Alb, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerjarige grasplanten. De grondstof wordt verwerkt in een geïntegreerde productielocatie in de papierfabriek in Lenningen.Graspapier is geschikt voor de productie van containerboard, liners en vouwdozen, evenals voor een veelvoud aan andere grafische toepassingen.ZandersDe directie van Zanders heeft een verzoek tot inleiding van de insolventieprocedure bij de rechtbank van Keulen ingediend. Intussen wordt de herstructurering van de fabrikant verdergezet. Eind juli wordt een eerste tussenstand van een saneringsplan voor Zanders verwacht.Zanders heeft momenteel ruim 500 medewerkers en 22 trainees in dienst. De bedrijfsvoering zal volledig worden voortgezet om de herstructureringskansen te behouden. Het management en de medewerkers, maar ook de belangrijkste leveranciers en klanten hebben al hun steun uitgesproken voor de voortzetting en de herstructurering. Tot en met augustus 2018 zijn de lonen en salarissen gegarandeerd.Eerder, op 1 juni van dit jaar, werd de failliete Duitse fabrikant van speciaalpapieren Feldmuehle Uetersen nog overgenomen door een holdingmaatschappij. Het was het zoveelste bericht dat duidt op de grote turbulenties in de sector van de papierproductie.