Besto is een familiebedrijf met 8 medewerkers. Met de overname van Besto gaat Igepa Belux verder op de ingeslagen weg van diversificatie, als antwoord op de structurele inkrimping van de grafische markt. Eind 2013 werd al M&S Professional Team overgenomen. Dit bedrijf uit Tubeke is eveneens actief in de onderhoudssector waarvoor het professionele onderhouds- en hygiëneprodukten en materialen verdeelt. M&S uit Tubeke zal binnen Besto worden geïntegreerd en worden geleid door de huidige bedrijfsleider van Besto, die meer dan 20 jaar ervaring in deze sector kan voorleggen.

Dirk Salens, Managing Director Igepa Belux: "Igepa Belux wil zijn positie op de grafische markt behouden en verstevigen. Maar tegelijkertijd is er de noodzakelijke diversificatie in de sectoren 'packaging' en 'cleaning'. Voor de verpakkingssector hebben we voor autonome groei gekozen. Igepa Belux realiseert er een omzet van 2,5 miljoen euro. In de cleaning sector willen we door overnames groeien. Besto en M&S vertegenwoordigen samen een omzetcijfer van ongeveer 5 miljoen euro."

Igepa zal instaan voor de distributie van de schoonmaakproducten. De commerciële medewerkers van Igepa Belux zullen ook de producten aanbieden.

Besto is een familiebedrijf met 8 medewerkers. Met de overname van Besto gaat Igepa Belux verder op de ingeslagen weg van diversificatie, als antwoord op de structurele inkrimping van de grafische markt. Eind 2013 werd al M&S Professional Team overgenomen. Dit bedrijf uit Tubeke is eveneens actief in de onderhoudssector waarvoor het professionele onderhouds- en hygiëneprodukten en materialen verdeelt. M&S uit Tubeke zal binnen Besto worden geïntegreerd en worden geleid door de huidige bedrijfsleider van Besto, die meer dan 20 jaar ervaring in deze sector kan voorleggen. Dirk Salens, Managing Director Igepa Belux: "Igepa Belux wil zijn positie op de grafische markt behouden en verstevigen. Maar tegelijkertijd is er de noodzakelijke diversificatie in de sectoren 'packaging' en 'cleaning'. Voor de verpakkingssector hebben we voor autonome groei gekozen. Igepa Belux realiseert er een omzet van 2,5 miljoen euro. In de cleaning sector willen we door overnames groeien. Besto en M&S vertegenwoordigen samen een omzetcijfer van ongeveer 5 miljoen euro."Igepa zal instaan voor de distributie van de schoonmaakproducten. De commerciële medewerkers van Igepa Belux zullen ook de producten aanbieden.