Eind 2021 maakte Soenen Golfkarton, met hoofdkantoor in het West-Vlaamse Hooglede, bekend dat het familiebedrijf een nieuwe kartonfabriek zou bouwen in het Limburgse Lanklaar. Sinds maart 2023 is de nieuwe productievestiging (van 132.500 vierkante meter) operationeel.

Nieuwbouw

"Onze nieuwe vestiging in Lanklaar geeft ons het voordeel van security of supply: we kunnen nu met zekerheid aan de vraag van elke klant voldoen, op elk moment", stelt Bénédicte Soenen, sales director bij Soenen Golfkarton. "Die garantie konden we voorheen niet geven omdat we er eenvoudigweg de capaciteit niet voor hadden."

"Het is inderdaad zo dat alles wat in Hooglede geproduceerd wordt, een op een in Lanklaar van de band kan rollen", zegt Eric Raedts, de plant manager in Lanklaar. "Niettegenstaande zal de nieuwe fabriek voornamelijk de regio aan de rechterzijde van de as Antwerpen-Brussel bedienen en speelt die een belangrijke rol in onze expansie richting Nederland en Duitsland."

E-commerce

Met de fabriek in Lanklaar introduceert Soenen Golfkarton ook eindloos of fanfold karton in het aanbod. "In Lanklaar installeerden we alle nodige machines om deze duurzame oplossing voor onder meer e-commerce en industriële verpakkingen mogelijk te maken. Met fanfold werk je volledig op maat van eender welk product. Speciale snijmachines verwerken grote vellen golfkarton in de gewenste breedte en lengte om afvalmateriaal te reduceren en opvulmateriaal te elimineren", duidt Bénédicte Soenen.

"De productie van eindloos karton zit volop in testfase", legt Eric Raedts uit. "Onze eerste focus is conversie en de verdere uitstippeling van de interne structuur. We starten immers niet alleen een fabriek met machines op, maar evenzeer een organisatie. Met nieuwe systemen, nieuwe flows en nieuwe teams."

Tegen midden dit jaar moeten de eerste honderd vacatures in Lanklaar ingevuld zijn. Het bedrijf is nog op zoek naar teamleiders, operatoren, techniekers, enzovoort.

Eind 2021 maakte Soenen Golfkarton, met hoofdkantoor in het West-Vlaamse Hooglede, bekend dat het familiebedrijf een nieuwe kartonfabriek zou bouwen in het Limburgse Lanklaar. Sinds maart 2023 is de nieuwe productievestiging (van 132.500 vierkante meter) operationeel."Onze nieuwe vestiging in Lanklaar geeft ons het voordeel van security of supply: we kunnen nu met zekerheid aan de vraag van elke klant voldoen, op elk moment", stelt Bénédicte Soenen, sales director bij Soenen Golfkarton. "Die garantie konden we voorheen niet geven omdat we er eenvoudigweg de capaciteit niet voor hadden.""Het is inderdaad zo dat alles wat in Hooglede geproduceerd wordt, een op een in Lanklaar van de band kan rollen", zegt Eric Raedts, de plant manager in Lanklaar. "Niettegenstaande zal de nieuwe fabriek voornamelijk de regio aan de rechterzijde van de as Antwerpen-Brussel bedienen en speelt die een belangrijke rol in onze expansie richting Nederland en Duitsland."Met de fabriek in Lanklaar introduceert Soenen Golfkarton ook eindloos of fanfold karton in het aanbod. "In Lanklaar installeerden we alle nodige machines om deze duurzame oplossing voor onder meer e-commerce en industriële verpakkingen mogelijk te maken. Met fanfold werk je volledig op maat van eender welk product. Speciale snijmachines verwerken grote vellen golfkarton in de gewenste breedte en lengte om afvalmateriaal te reduceren en opvulmateriaal te elimineren", duidt Bénédicte Soenen."De productie van eindloos karton zit volop in testfase", legt Eric Raedts uit. "Onze eerste focus is conversie en de verdere uitstippeling van de interne structuur. We starten immers niet alleen een fabriek met machines op, maar evenzeer een organisatie. Met nieuwe systemen, nieuwe flows en nieuwe teams."Tegen midden dit jaar moeten de eerste honderd vacatures in Lanklaar ingevuld zijn. Het bedrijf is nog op zoek naar teamleiders, operatoren, techniekers, enzovoort.