Metso, een Finse industriële groep die op verschillende domeinen actief is, schrapt 630 banen in zijn papierafdeling. Een noodzakelijke beslissing om 'de productiecapaciteit van het bedrijf op de blijvende structurele veranderingen in de papiersector af te stemmen'. De grootste concurrent van Metso, de Duitse constructeur Voith, had eerder dit jaar al aangekondigd 710 banen te schrappen.

Het Zweedse Södra, een grote pulpleverancier, gaat op zijn beurt het personeelsbestand met 260 eenheden inkrimpen om zijn kosten te verminderen.

Metso, een Finse industriële groep die op verschillende domeinen actief is, schrapt 630 banen in zijn papierafdeling. Een noodzakelijke beslissing om 'de productiecapaciteit van het bedrijf op de blijvende structurele veranderingen in de papiersector af te stemmen'. De grootste concurrent van Metso, de Duitse constructeur Voith, had eerder dit jaar al aangekondigd 710 banen te schrappen. Het Zweedse Södra, een grote pulpleverancier, gaat op zijn beurt het personeelsbestand met 260 eenheden inkrimpen om zijn kosten te verminderen.