De XpertJet 1641SRP en 1341SRP leveren volgens de fabrikant een verbetering van zowel de afdrukkwaliteit als de snelheid. De nieuwe printers integreren ook automatische uitlijning voor ononderbroken productie en constante kwaliteit. Volgens Mutoh is de XPJ-1341SR Pro tot 212 procent sneller dan de VJ-1324X. De XPJ-1641SR Pro blijkt tot 201 procent sneller te zijn dan de XPJ-1641SR. De XpertJet Pro-printers zijn gericht op hoogwaardige volumeproductie van sign & display toepassingen voor langdurige buitentoepassingen en duurzame prints voor binnengebruik.

Volume en snelheid

Mutoh biedt nu zijn XpertJet 1682SR 64" (162 cm) in een 8-kleurenconfiguratie met oranje inkten (C, M, Y, K, Lc, Lm, Lk, Or). Terwijl de 2 x 4 CMYK-instelling gericht is op productie van volume en snelheid biedt de 8-kleurenconfiguratie mogelijkheden om breder te gaan qua toepassingen. De oranje inkt maakt het mogelijk om een nieuwe reeks rode, oranje en gele kleuren te printen. "Dankzij de Lc en Lm-inkten, zullen de lichtere kleuren - vooral huidtinten en kleurovergangen - perfect tot hun recht komen", stelt Mutoh. De lichtzwarte inkt biedt het voordeel dat grijstinten veel beter worden afgedrukt en zonder kleurverschuiving.

De XpertJet 1682SR-printer van Mutoh drukt duurzame prints op gecoate en ongecoate substraten met een breedte tot 1625 mm.

Voor sublimatiemarkt

De XpertJet 1642WR is voorzien van twee nieuwe, ultrabrede AccuFine piëzoprintkoppen met variabele druppelgrootte. In combinatie met de nieuwe, gepatenteerde i-screen weavingtechnologie van Mutoh leveren de nieuwe printkoppen kwaliteit bij hogere productiesnelheden. De printer is bedoeld voor de sublimatiemarkt en levert output voor transfert op alle mogelijke soorten elastische polyesterstoffen en vaste voorwerpen uit polyester: textieldisplays in winkels, soft signage, graphics voor evenementen en beurzen, interieurdecoratie, vlaggen en wimpels, sportartikelen (snowboards, helmen...), gadgets (mokken, paraplu's, muismatten...) en kleding (fast fashion, sportkleding, outdoorjassen, T-shirts...). De XPJ-1642WR kan ook rechtstreeks printen op gecoate polyesterstoffen met gesloten structuur of gemengde vezels. De printer haalt een productiesnelheid van 61 m²/h, de topsnelheid bedraagt 98 m²/h. De nieuwe XpertJet 1642WR wordt geleverd met Mutohs nieuwe generatie DS3-serie HC-sublimatie-inkt die wordt gekenmerkt door minder inktverbruik, sneller drogen en compatibiliteit met lichtgewicht papier.

De XpertJet 1642WR sublimatieprinter van Mutoh.

Direct-to-Object printers

De XpertJet 461UF en 661UF, UV-desktop printers van de tweede generatie, zijn volgens Mutoh geschikt voor gepersonaliseerde eenmalige prints en productie van kleine runs op een breed scala aan materialen inclusief objecten tot 15 cm dikte. De Direct-to-Object printers kunnen worden ingesteld in CMYK of CMYK + Wit + Vernis. De printers spelen in op de toenemende vraag naar gepersonaliseerde prints en op maat gemaakte toepassingen. Voorbeelden zijn prints op telefoonhoesjes, geschenken, fotoproducten, promotieartikelen zoals pennen, aanstekers en USB-sticks, souvenirs, medailles, kleine volumes of prototypes van verpakkingen, decoratieve tegels, enzovoort.

De compacte XpertJet 461UF desktop printer van Mutoh.
De XpertJet 1641SRP en 1341SRP leveren volgens de fabrikant een verbetering van zowel de afdrukkwaliteit als de snelheid. De nieuwe printers integreren ook automatische uitlijning voor ononderbroken productie en constante kwaliteit. Volgens Mutoh is de XPJ-1341SR Pro tot 212 procent sneller dan de VJ-1324X. De XPJ-1641SR Pro blijkt tot 201 procent sneller te zijn dan de XPJ-1641SR. De XpertJet Pro-printers zijn gericht op hoogwaardige volumeproductie van sign & display toepassingen voor langdurige buitentoepassingen en duurzame prints voor binnengebruik. Mutoh biedt nu zijn XpertJet 1682SR 64" (162 cm) in een 8-kleurenconfiguratie met oranje inkten (C, M, Y, K, Lc, Lm, Lk, Or). Terwijl de 2 x 4 CMYK-instelling gericht is op productie van volume en snelheid biedt de 8-kleurenconfiguratie mogelijkheden om breder te gaan qua toepassingen. De oranje inkt maakt het mogelijk om een nieuwe reeks rode, oranje en gele kleuren te printen. "Dankzij de Lc en Lm-inkten, zullen de lichtere kleuren - vooral huidtinten en kleurovergangen - perfect tot hun recht komen", stelt Mutoh. De lichtzwarte inkt biedt het voordeel dat grijstinten veel beter worden afgedrukt en zonder kleurverschuiving. De XpertJet 1642WR is voorzien van twee nieuwe, ultrabrede AccuFine piëzoprintkoppen met variabele druppelgrootte. In combinatie met de nieuwe, gepatenteerde i-screen weavingtechnologie van Mutoh leveren de nieuwe printkoppen kwaliteit bij hogere productiesnelheden. De printer is bedoeld voor de sublimatiemarkt en levert output voor transfert op alle mogelijke soorten elastische polyesterstoffen en vaste voorwerpen uit polyester: textieldisplays in winkels, soft signage, graphics voor evenementen en beurzen, interieurdecoratie, vlaggen en wimpels, sportartikelen (snowboards, helmen...), gadgets (mokken, paraplu's, muismatten...) en kleding (fast fashion, sportkleding, outdoorjassen, T-shirts...). De XPJ-1642WR kan ook rechtstreeks printen op gecoate polyesterstoffen met gesloten structuur of gemengde vezels. De printer haalt een productiesnelheid van 61 m²/h, de topsnelheid bedraagt 98 m²/h. De nieuwe XpertJet 1642WR wordt geleverd met Mutohs nieuwe generatie DS3-serie HC-sublimatie-inkt die wordt gekenmerkt door minder inktverbruik, sneller drogen en compatibiliteit met lichtgewicht papier.De XpertJet 461UF en 661UF, UV-desktop printers van de tweede generatie, zijn volgens Mutoh geschikt voor gepersonaliseerde eenmalige prints en productie van kleine runs op een breed scala aan materialen inclusief objecten tot 15 cm dikte. De Direct-to-Object printers kunnen worden ingesteld in CMYK of CMYK + Wit + Vernis. De printers spelen in op de toenemende vraag naar gepersonaliseerde prints en op maat gemaakte toepassingen. Voorbeelden zijn prints op telefoonhoesjes, geschenken, fotoproducten, promotieartikelen zoals pennen, aanstekers en USB-sticks, souvenirs, medailles, kleine volumes of prototypes van verpakkingen, decoratieve tegels, enzovoort.