In 2018 lanceerde Durst Group de P5-productlijn. Volgens Christoph Gamper, de CEO en mede-eigenaar van Durst Group, zijn er inmiddels wereldwijd al meer dan honderd systemen van de P5 350-serie geïnstalleerd. De P5 350 is een hybride oplossing voor zowel roll-to-roll als vlakbed printen en covert een substraatbreedte van 3,5 meter.

Geautomatiseerde productie

Daarnaast kan het Durst Automat invoer- en stapelsysteem worden gebruikt om de P5-productlijn - waaronder de P5 210/HS, P5 350/HS en P5 250 WT - uit te rusten voor geautomatiseerde productie. Durst Automat belooft een hoge productiviteit en ondersteunt de hybride kenmerken van de P5-serie met de mogelijkheid om snel van materiaal te wisselen tussen rol- en vlakbed-printen.

De P5 350 HS van Durst Group.

De operator wordt actief ondersteund in de bediening door verschillende functies. Toegang tot twee rollen via de Multiroll-optie maakt het wisselen van materiaal gemakkelijker. Bovendien maakt de Dualroll-optie het mogelijk om op twee rollen te printen met een maximale breedte van 1,6 meter. Bij het verwerken van harde materialen kunnen tot zes platen parallel worden bedrukt. De hogesnelheidsversie P5 350 HS heeft een maximale printsnelheid van 700 m²/h, wat meer dan het dubbele is van het standaardmodel.

Flexibiliteit in de productie

Voor de groeimarkt van de soft signage introduceert de Durst Group de P5 TEX iSUB. De kern is een geïntegreerd inline-fixatiesysteem voor direct printen op polyesterweefsels, dat een printproces in één fase mogelijk maakt, wat leidt tot meer efficiëntie en een hogere productiviteit. Met de P5 TEX iSUB kan ook transferpapier bedrukt en verwerkt worden. De combinatie van beide printmethoden in één systeem zorgt voor flexibiliteit in de productie.

Voor de soft signage introduceert de Durst Group de P5 TEX iSUB., Tobias Kaser Photography
Voor de soft signage introduceert de Durst Group de P5 TEX iSUB. © Tobias Kaser Photography

De P5 Sublifix sublimatie-inkt levert levendige kleuren en scherpe beelden, zelfs op moeilijke media. Naast de CMYK-inkten zijn er lichte versies van cyaan, magenta en zwart beschikbaar om het kleurengamma uit te breiden. Een ander kenmerk van de Durst P5 TEX iSUB is de geïntegreerde afwerkingseenheid. Zowel de P5 350/HS als de P5 TEX iSUB zullen op Fespa te zien zijn.

Debuut in Amsterdam

In 2020 breidde Durst zijn portfolio uit door een meerderheidsbelang te verwerven in Vanguard Digital Printing Systems. Fespa 2021 wordt het eerste gezamenlijke optreden van de twee bedrijven. De nieuwe VR6D-vlakbedprinter maakt zijn debuut in Amsterdam. "We zijn verheugd dat we het potentieel van de oplossingen ook aan Europese bezoekers op Fespa kunnen demonstreren", zegt Christoph Gamper.

In 2018 lanceerde Durst Group de P5-productlijn. Volgens Christoph Gamper, de CEO en mede-eigenaar van Durst Group, zijn er inmiddels wereldwijd al meer dan honderd systemen van de P5 350-serie geïnstalleerd. De P5 350 is een hybride oplossing voor zowel roll-to-roll als vlakbed printen en covert een substraatbreedte van 3,5 meter.Daarnaast kan het Durst Automat invoer- en stapelsysteem worden gebruikt om de P5-productlijn - waaronder de P5 210/HS, P5 350/HS en P5 250 WT - uit te rusten voor geautomatiseerde productie. Durst Automat belooft een hoge productiviteit en ondersteunt de hybride kenmerken van de P5-serie met de mogelijkheid om snel van materiaal te wisselen tussen rol- en vlakbed-printen.De operator wordt actief ondersteund in de bediening door verschillende functies. Toegang tot twee rollen via de Multiroll-optie maakt het wisselen van materiaal gemakkelijker. Bovendien maakt de Dualroll-optie het mogelijk om op twee rollen te printen met een maximale breedte van 1,6 meter. Bij het verwerken van harde materialen kunnen tot zes platen parallel worden bedrukt. De hogesnelheidsversie P5 350 HS heeft een maximale printsnelheid van 700 m²/h, wat meer dan het dubbele is van het standaardmodel.Voor de groeimarkt van de soft signage introduceert de Durst Group de P5 TEX iSUB. De kern is een geïntegreerd inline-fixatiesysteem voor direct printen op polyesterweefsels, dat een printproces in één fase mogelijk maakt, wat leidt tot meer efficiëntie en een hogere productiviteit. Met de P5 TEX iSUB kan ook transferpapier bedrukt en verwerkt worden. De combinatie van beide printmethoden in één systeem zorgt voor flexibiliteit in de productie.De P5 Sublifix sublimatie-inkt levert levendige kleuren en scherpe beelden, zelfs op moeilijke media. Naast de CMYK-inkten zijn er lichte versies van cyaan, magenta en zwart beschikbaar om het kleurengamma uit te breiden. Een ander kenmerk van de Durst P5 TEX iSUB is de geïntegreerde afwerkingseenheid. Zowel de P5 350/HS als de P5 TEX iSUB zullen op Fespa te zien zijn.In 2020 breidde Durst zijn portfolio uit door een meerderheidsbelang te verwerven in Vanguard Digital Printing Systems. Fespa 2021 wordt het eerste gezamenlijke optreden van de twee bedrijven. De nieuwe VR6D-vlakbedprinter maakt zijn debuut in Amsterdam. "We zijn verheugd dat we het potentieel van de oplossingen ook aan Europese bezoekers op Fespa kunnen demonstreren", zegt Christoph Gamper.