In zijn nieuwjaarsboodschap in het tijdschrift van Febelgra blikt Denis Geers onder meer terug op 2021. De voorzitter van de federatie van de Belgische grafische industrie zag de vraag naar drukwerk in de tweede jaarhelft sterk aantrekken. "Dit in de slipstream van de algemene economie en de heropstart van evenementen."

De kracht van print

Tegenvallers waren dan weer de forse prijsstijgingen van de grondstoffen en de papierschaarste. "Die komt nu ten volle tot uiting en zal welllicht het eerste kwartaal van 2022 de hoofdzorg blijven", stelt Denis Geers. "Een cocktail van omstandigheden die onze veerkracht op de proef heeft gesteld maar die er tevens op wijst dat wij de kracht van print verder moeten onderstrepen ten opzichte van onze klanten en de consument."

Probleem van margedruk

Geers roept de sector nogmaals op om de prijsverhogingen marktconform door te rekenen in de eindproducten. "Dit is voor onze klanten niet de leukste boodschap maar wel noodzakelijk om geen nieuw probleem van margedruk te creëren."

De voorzitter blijft hoopvol dat 2022 zal stabiliseren en normaliseren. "Wat betreft de papierschaarste bijvoorbeeld vangen we reeds geruchten op dat dit vanaf het tweede kwartaal verwacht mag worden."

In zijn nieuwjaarsboodschap in het tijdschrift van Febelgra blikt Denis Geers onder meer terug op 2021. De voorzitter van de federatie van de Belgische grafische industrie zag de vraag naar drukwerk in de tweede jaarhelft sterk aantrekken. "Dit in de slipstream van de algemene economie en de heropstart van evenementen."Tegenvallers waren dan weer de forse prijsstijgingen van de grondstoffen en de papierschaarste. "Die komt nu ten volle tot uiting en zal welllicht het eerste kwartaal van 2022 de hoofdzorg blijven", stelt Denis Geers. "Een cocktail van omstandigheden die onze veerkracht op de proef heeft gesteld maar die er tevens op wijst dat wij de kracht van print verder moeten onderstrepen ten opzichte van onze klanten en de consument."Geers roept de sector nogmaals op om de prijsverhogingen marktconform door te rekenen in de eindproducten. "Dit is voor onze klanten niet de leukste boodschap maar wel noodzakelijk om geen nieuw probleem van margedruk te creëren."De voorzitter blijft hoopvol dat 2022 zal stabiliseren en normaliseren. "Wat betreft de papierschaarste bijvoorbeeld vangen we reeds geruchten op dat dit vanaf het tweede kwartaal verwacht mag worden."