Voor ongeveer 30 miljoen euro neemt het fonds Parenco en het zusterbedrijf Reparco over. Parenco is een producent van krantenpapier, terwijl Reparco gespecialiseerd is in het sorteren en recycleren van oud papier. De Belgische groep VPK, die even als een kandidaat overnemer geciteerd werd, was niet meer bij de onderhandelingen betrokken.

Parenco dat in Renkum, in de buurt van Arnhem, gevestigd is, telt 265 medewerkers en heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 265.000 ton. H2 wil de fabriek ombouwen om er hoogwaardig tijdschriftenpapier te vervaardigen dat bestemd is voor toepassingen zoals reclamebladen enz. Die omschakeling zou 6 tot 12 maanden vergen. Parenco exploiteert op het ogenblik één papiermachine. Een tweede machine die nu stil ligt, zou echter weer in dienst genomen kunnen worden als de commerciële ontwikkeling aan de verwachtingen van de nieuwe investeerders beantwoordt.

H2 Equity Partners is een Nederlands investeringsfonds dat eerder al Akzo Nobel Inks overgenomen had, een onderneming die het fonds grondig reorganiseerde en nadien (in 2005) aan de Flint Group verkocht.

Voor ongeveer 30 miljoen euro neemt het fonds Parenco en het zusterbedrijf Reparco over. Parenco is een producent van krantenpapier, terwijl Reparco gespecialiseerd is in het sorteren en recycleren van oud papier. De Belgische groep VPK, die even als een kandidaat overnemer geciteerd werd, was niet meer bij de onderhandelingen betrokken.Parenco dat in Renkum, in de buurt van Arnhem, gevestigd is, telt 265 medewerkers en heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 265.000 ton. H2 wil de fabriek ombouwen om er hoogwaardig tijdschriftenpapier te vervaardigen dat bestemd is voor toepassingen zoals reclamebladen enz. Die omschakeling zou 6 tot 12 maanden vergen. Parenco exploiteert op het ogenblik één papiermachine. Een tweede machine die nu stil ligt, zou echter weer in dienst genomen kunnen worden als de commerciële ontwikkeling aan de verwachtingen van de nieuwe investeerders beantwoordt. H2 Equity Partners is een Nederlands investeringsfonds dat eerder al Akzo Nobel Inks overgenomen had, een onderneming die het fonds grondig reorganiseerde en nadien (in 2005) aan de Flint Group verkocht.