Depositphotos is een in Kiev gevestigd contentplatform dat auteurs van kwalitatieve stockfoto's, afbeeldingen, vectoren en video's in contact brengt met kopers. In oktober 2021 is het bedrijf samen met het in Oekraïne gevestigde VistaCreate overgenomen door Vista, een onderdeel van Cimpress.

De twee bedrijven hebben Say No to War gelanceerd, een fotodatabank die de werkelijkheid laat zien van wat er in Oekraïne gebeurt, evenals beelden van protesten uit de hele wereld, inclusief Rusland. De site wordt in real-time bijgewerkt en is gratis te gebruiken.

Vadim Nekhai, de vice president van VistaCreate en Depositphotos, stuurde een e-mail naar de in Rusland gevestigde klanten van Depositphotos, waarin hij hen opriep om te helpen de waarheid over de oorlog in Oekraïne te verspreiden door middel van concrete acties.

Open platform voor ontwerpers

Een ander initiatief is het open platform 'Creatives for Ukraine'. Als reactie op de recente gebeurtenissen in Oekraïne worden ontwerpers, illustratoren en fotografen over de hele wereld gevraagd om een bijdrage te leveren door kunstwerken te maken en te delen op het nieuwe open platform. 'Creatives for Ukraine', dat pas een paar dagen geleden werd gelanceerd, ontvangt dagelijks meer dan honderd kunstwerken.

Enkele van de eersten die lid werden van het platform, gebouwd door vrijwilligers uit Litouwen, waren de beroemde Litouwse kunstenaars Karolis Strautniekas en Egl? Plytnikait?, wiens werk de pagina's van verschillende internationale publicaties sierde, zoals The New York Times, The New Yorker, Vice, The Independent, enz.

Illustratie van de Litouwse kunstenaar Egl? Plytnikait?., Creatives for Ukraine
Illustratie van de Litouwse kunstenaar Egl? Plytnikait?. © Creatives for Ukraine
Depositphotos is een in Kiev gevestigd contentplatform dat auteurs van kwalitatieve stockfoto's, afbeeldingen, vectoren en video's in contact brengt met kopers. In oktober 2021 is het bedrijf samen met het in Oekraïne gevestigde VistaCreate overgenomen door Vista, een onderdeel van Cimpress.De twee bedrijven hebben Say No to War gelanceerd, een fotodatabank die de werkelijkheid laat zien van wat er in Oekraïne gebeurt, evenals beelden van protesten uit de hele wereld, inclusief Rusland. De site wordt in real-time bijgewerkt en is gratis te gebruiken.Vadim Nekhai, de vice president van VistaCreate en Depositphotos, stuurde een e-mail naar de in Rusland gevestigde klanten van Depositphotos, waarin hij hen opriep om te helpen de waarheid over de oorlog in Oekraïne te verspreiden door middel van concrete acties. Een ander initiatief is het open platform 'Creatives for Ukraine'. Als reactie op de recente gebeurtenissen in Oekraïne worden ontwerpers, illustratoren en fotografen over de hele wereld gevraagd om een bijdrage te leveren door kunstwerken te maken en te delen op het nieuwe open platform. 'Creatives for Ukraine', dat pas een paar dagen geleden werd gelanceerd, ontvangt dagelijks meer dan honderd kunstwerken.Enkele van de eersten die lid werden van het platform, gebouwd door vrijwilligers uit Litouwen, waren de beroemde Litouwse kunstenaars Karolis Strautniekas en Egl? Plytnikait?, wiens werk de pagina's van verschillende internationale publicaties sierde, zoals The New York Times, The New Yorker, Vice, The Independent, enz.