Om kleine bedrijven te ondersteunen bij de herlancering van hun business in de coronacrisis lanceerde Vistaprint, een onderdeel van het beursgenoteerde Cimpress, de '99 days of design'-wedstrijd. Vistaprint investeert naar eigen zeggen 1,8 miljoen dollar om 99 kleine ondernemingen in twaalf landen te versterken met 'de kracht van design'. Aan de wedstrijd, gericht op zelfstandigen en kleine bedrijven tot tien werknemers, namen 2.500 deelnemers deel uit heel Europa, waarvan 217 uit België.

Vintage camera's

Het Antwerpse Oldcam, het bedrijf van ondernemer Dave Van den Keybus, is de Belgische winnaar en ontvangt 15.000 euro prijzengeld, een nieuw logodesign door 99designs by Vistaprint en marketingmateriaal.

Dave Van den Keybus is sinds zijn kindertijd gepassioneerd door fotografie en vintage camera's. Hij verzamelde fotocamera's van historisch belang die de technische evolutie door de jaren heen weerspiegelen en als taxatie-expert levert Van den Keybus ook regelmatig bijdrages aan het VTM-programma 'Rijker dan je denkt?'.

Veilingplatform en webshop

"Ik ben al langer gefascineerd door oude fototoestellen. Ik merkte al snel dat er naast de verzamelaarsbeurzen amper online of fysieke winkels voor analoge fotografie waren. Vanaf toen begon voor mij het dromen van het opstarten van een internationaal veilingplatform van oude camera's en het hebben van een speciaalzaak in analoge fotografie", vertelt Dave Van den Keybus.

"Drie jaar geleden werd het internationaal veilingplatform realiteit en sinds september 2020, in volle coronatijd, startte ik mijn eigen winkel in Antwerpen met analoge fotografica. Omdat we als niet-essentiële shop vaak dicht moesten, ben ik ook aan de slag gegaan met een webshop."

Analoge camera's redden

"Met het prijzengeld van '99 Days of Design' kan ik de duizend toestellen die liggen te wachten om gefotografeerd en beschreven te worden aan de webshop laten toevoegen", zegt Dave Van den Keybus.

"Ook wil ik mijn rescueproject, waarbij we mensen aansporen om hun oude analoge camera's uit de kast te halen en bij ons aan te bieden voor een nieuw leven, verder uitbouwen. In de toekomst hoop ik ook zelf een donkere kamer in te richten waar we zelf film kunnen ontwikkelen en workshops kunnen geven", aldus Van den Keybus.

Om kleine bedrijven te ondersteunen bij de herlancering van hun business in de coronacrisis lanceerde Vistaprint, een onderdeel van het beursgenoteerde Cimpress, de '99 days of design'-wedstrijd. Vistaprint investeert naar eigen zeggen 1,8 miljoen dollar om 99 kleine ondernemingen in twaalf landen te versterken met 'de kracht van design'. Aan de wedstrijd, gericht op zelfstandigen en kleine bedrijven tot tien werknemers, namen 2.500 deelnemers deel uit heel Europa, waarvan 217 uit België.Het Antwerpse Oldcam, het bedrijf van ondernemer Dave Van den Keybus, is de Belgische winnaar en ontvangt 15.000 euro prijzengeld, een nieuw logodesign door 99designs by Vistaprint en marketingmateriaal.Dave Van den Keybus is sinds zijn kindertijd gepassioneerd door fotografie en vintage camera's. Hij verzamelde fotocamera's van historisch belang die de technische evolutie door de jaren heen weerspiegelen en als taxatie-expert levert Van den Keybus ook regelmatig bijdrages aan het VTM-programma 'Rijker dan je denkt?'."Ik ben al langer gefascineerd door oude fototoestellen. Ik merkte al snel dat er naast de verzamelaarsbeurzen amper online of fysieke winkels voor analoge fotografie waren. Vanaf toen begon voor mij het dromen van het opstarten van een internationaal veilingplatform van oude camera's en het hebben van een speciaalzaak in analoge fotografie", vertelt Dave Van den Keybus."Drie jaar geleden werd het internationaal veilingplatform realiteit en sinds september 2020, in volle coronatijd, startte ik mijn eigen winkel in Antwerpen met analoge fotografica. Omdat we als niet-essentiële shop vaak dicht moesten, ben ik ook aan de slag gegaan met een webshop.""Met het prijzengeld van '99 Days of Design' kan ik de duizend toestellen die liggen te wachten om gefotografeerd en beschreven te worden aan de webshop laten toevoegen", zegt Dave Van den Keybus."Ook wil ik mijn rescueproject, waarbij we mensen aansporen om hun oude analoge camera's uit de kast te halen en bij ons aan te bieden voor een nieuw leven, verder uitbouwen. In de toekomst hoop ik ook zelf een donkere kamer in te richten waar we zelf film kunnen ontwikkelen en workshops kunnen geven", aldus Van den Keybus.