De machine draait in 2 en soms 3 ploegen en produceert dagelijks een hele resem diverse orders.

"De pers is als enige Belgische machine samen met een zevental andere buitenlandse 8-kleuren XL-105 persen gekoppeld aan een computersysteem van een belangrijke grafische toeleverancier. Uit de analyse van de bekomen meetresultaten blijkt de opmerkelijk hogere productiviteit van de pers," zo melden ons de broers Paredis.

"Bij boekwerk is het niet abnormaal dat voor een oplage van ongeveer 1.000 ex. er door één drukker 4 drukvormen van telkens 8 platen (dus 32 platen) per uur gedrukt worden! Vandaar dat er alleen al op de 8-kleurenpers jaarlijks 18.000 drukplaten gebruikt worden."

Bij Haletra draaien nog 2 andere Heidelberg XL meerkleuren persen op middenformaat met een gelijkaardige hoge productiviteit.

De machine draait in 2 en soms 3 ploegen en produceert dagelijks een hele resem diverse orders."De pers is als enige Belgische machine samen met een zevental andere buitenlandse 8-kleuren XL-105 persen gekoppeld aan een computersysteem van een belangrijke grafische toeleverancier. Uit de analyse van de bekomen meetresultaten blijkt de opmerkelijk hogere productiviteit van de pers," zo melden ons de broers Paredis."Bij boekwerk is het niet abnormaal dat voor een oplage van ongeveer 1.000 ex. er door één drukker 4 drukvormen van telkens 8 platen (dus 32 platen) per uur gedrukt worden! Vandaar dat er alleen al op de 8-kleurenpers jaarlijks 18.000 drukplaten gebruikt worden."Bij Haletra draaien nog 2 andere Heidelberg XL meerkleuren persen op middenformaat met een gelijkaardige hoge productiviteit.