Olympisch record bij drukkerij Haletra

06/08/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 05/08/12 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Bij drukkerij Haletra in Houthalen heeft de twee jaar geleden geïnstalleerde nieuwe Heidelberg XL105 8-kleurenpers al 50 miljoen druks op de teller. De zaakvoerders Kurt en Werner Paredis zijn er dan ook van overtuigd dat door het optimaal inzetten van machines, mensen en infrastructuur, een grafisch bedrijf in volle economische crisis vandaag nog echt levensvatbaar is, zelfs succesvol kan zijn en bovendien mooie resultaten kan voorleggen.

Olympisch record bij drukkerij Haletra

De machine draait in 2 en soms 3 ploegen en produceert dagelijks een hele resem diverse orders.

"De pers is als enige Belgische machine samen met een zevental andere buitenlandse 8-kleuren XL-105 persen gekoppeld aan een computersysteem van een belangrijke grafische toeleverancier. Uit de analyse van de bekomen meetresultaten blijkt de opmerkelijk hogere productiviteit van de pers," zo melden ons de broers Paredis.

"Bij boekwerk is het niet abnormaal dat voor een oplage van ongeveer 1.000 ex. er door één drukker 4 drukvormen van telkens 8 platen (dus 32 platen) per uur gedrukt worden! Vandaar dat er alleen al op de 8-kleurenpers jaarlijks 18.000 drukplaten gebruikt worden."

Bij Haletra draaien nog 2 andere Heidelberg XL meerkleuren persen op middenformaat met een gelijkaardige hoge productiviteit.

Lees meer over: