Het segment Printing Services van Roularta staat voor de premedia- en drukkerijactiviteiten van de mediagroep voor interne merken en externe klanten. De offsetdrukkerij in Roeselare realiseerde in 2023 een omzet van 72,7 miljoen euro, dat is een daling van 7,7 procent in vergelijking met 2022. "De daling situeert zich vooral in een lager volume aan drukwerk voor magazines, folders en catalogi voor buitenlandse klanten", stelt het beursgenoteerde bedrijf.

Dalende papierprijzen

Dankzij lagere papierkosten stijgt de brutomarge op omzet met twee procentpunten van 49,5 procent in 2022 naar 51,5 procent vorig jaar. "Niettemin blijven de papierprijzen nog steeds zeer hoog, na de exponentiële prijsstijging van plus 76 procent in 2022", duidt Roularta. Op basis van de huidige inschattingen gaat het mediabedrijf uit van stabiele tot dalende papierprijzen voor 2024.

Internationale prospectie

In het segment Printing Services verwacht Roularta een negatieve impact op de externe commerciële omzet voor de drukkerij door het wegvallen van drukorders voor folders, kleinere oplages en minder verschijningen. "De drukkerij zet dan ook in op prospectie van nieuwe binnen- en buitenlandse klanten en verwacht ook positief te kunnen inspelen op een verdere consolidatie van de drukkerijmarkt", klinkt het.

Recent werden internationale orders binnengehaald bij prestigieuze uitgevers zoals The Financial Times en The New York Times.

Het segment Printing Services van Roularta staat voor de premedia- en drukkerijactiviteiten van de mediagroep voor interne merken en externe klanten. De offsetdrukkerij in Roeselare realiseerde in 2023 een omzet van 72,7 miljoen euro, dat is een daling van 7,7 procent in vergelijking met 2022. "De daling situeert zich vooral in een lager volume aan drukwerk voor magazines, folders en catalogi voor buitenlandse klanten", stelt het beursgenoteerde bedrijf.Dankzij lagere papierkosten stijgt de brutomarge op omzet met twee procentpunten van 49,5 procent in 2022 naar 51,5 procent vorig jaar. "Niettemin blijven de papierprijzen nog steeds zeer hoog, na de exponentiële prijsstijging van plus 76 procent in 2022", duidt Roularta. Op basis van de huidige inschattingen gaat het mediabedrijf uit van stabiele tot dalende papierprijzen voor 2024.In het segment Printing Services verwacht Roularta een negatieve impact op de externe commerciële omzet voor de drukkerij door het wegvallen van drukorders voor folders, kleinere oplages en minder verschijningen. "De drukkerij zet dan ook in op prospectie van nieuwe binnen- en buitenlandse klanten en verwacht ook positief te kunnen inspelen op een verdere consolidatie van de drukkerijmarkt", klinkt het.Recent werden internationale orders binnengehaald bij prestigieuze uitgevers zoals The Financial Times en The New York Times.