Amerikaans onderzoek van Napco Research laat zien dat de eerste drie kwartalen van 2020 aanzienlijk slechter uitpakten dan dezelfde periode een jaar eerder. Een meerderheid van 78,5 procent van de bedrijven zag de omzet dalen, met gemiddeld 26 procent. Aan het einde van het jaar leken de vooruitzichten beter: in december was er, voor het eerst sinds maart, een kleine meerderheid van grafische ondernemers die een stijging in de bedrijvigheid rapporteerden.

In het Verenigd Koninkrijk vormde het vierde kwartaal van 2020 juist een teleurstelling, omdat meer drukkerijen hun volumes zagen dalen dan stijgen. De balans kwam daarmee op min 9, en dat zorgde er volgens de grafische BPIF federatie voor dat er nu voor het eerst vier opeenvolgende negatieve kwartalen op rij zijn gerapporteerd. Ook de verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2021 zijn negatief, alhoewel dat volgens BPIF gedeeltelijk ook te wijten is aan gebruikelijke seizoensinvloeden.

Amerikaans onderzoek van Napco Research laat zien dat de eerste drie kwartalen van 2020 aanzienlijk slechter uitpakten dan dezelfde periode een jaar eerder. Een meerderheid van 78,5 procent van de bedrijven zag de omzet dalen, met gemiddeld 26 procent. Aan het einde van het jaar leken de vooruitzichten beter: in december was er, voor het eerst sinds maart, een kleine meerderheid van grafische ondernemers die een stijging in de bedrijvigheid rapporteerden.In het Verenigd Koninkrijk vormde het vierde kwartaal van 2020 juist een teleurstelling, omdat meer drukkerijen hun volumes zagen dalen dan stijgen. De balans kwam daarmee op min 9, en dat zorgde er volgens de grafische BPIF federatie voor dat er nu voor het eerst vier opeenvolgende negatieve kwartalen op rij zijn gerapporteerd. Ook de verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2021 zijn negatief, alhoewel dat volgens BPIF gedeeltelijk ook te wijten is aan gebruikelijke seizoensinvloeden.