De positieve evolutie van de eerste helft van het jaar voortzettend, groeide de omzet van de Agfa-Gevaert Groep met 2,6% tot 553 miljoen euro in het derde kwartaal van 2019.

De brutowinstmarge van de Groep daalde van 31,8% van de omzet in het derde kwartaal van 2018 tot 31,0%. De voornaamste redenen hiervoor waren ongunstige productmixeffecten en regionale mixeffecten, de negatieve impact van de hoge aluminiumkosten en het verwaterende effect verbonden aan de consolidatie van de omzet uit de alliantie met Lucky HuaGuang Graphics, de grootste fabrikant van drukplaten in China.

Als gevolg van elementen als reorganisatiekosten en belastingkosten (ze omvatten enkele effecten van de afsplitsing van HealthCare IT) boekte de Agfa-Gevaert Groep een nettoverlies van 4 miljoen euro.

Nu de alliantie met Lucky HuaGuang Graphics op snelheid komt, kon de divisie Offset Solutions een omzetgroei van 3,6% boeken (omzet van 212 miljoen euro in Q3) in vergelijking met het derde kwartaal van 2018. Verwacht wordt dat de effecten van de alliantie zichtbaarder zullen worden in de komende kwartalen.

De divisie Offset Solutions is actief in structureel achteruitgaande markten. De offsetindustrie wordt gekenmerkt door een sterke daling in de vraag naar analoge drukvoorbereidingstechnologie en door dalende volumes voor kranten en commercieel drukwerk. De divisie blijft ook kampen met prijserosie, veroorzaakt door de intense concurrentiestrijd.

De brutowinstmarge van de divisie Offset Solutions daalde van 24,6% van de omzet in het derde kwartaal van 2018 tot 20,7%. De helft van deze achteruitgang had te maken met het verwaterende effect van de consolidatie van de omzet uit de alliantie met Lucky HuaGuang Graphics. Voorts hadden ook ongunstige product- en regionale mix-effecten, toegenomen stilstand ten gevolge van overcapaciteit en hoge aluminiumkosten een impact op de brutowinstmarge.

Vooral door de stopzetting van de doorverkoopactiviteiten voor inkjetmedia in de VS daalde de omzet van de divisie Digital Print & Chemicals met 13,0% (85 miljoen euro omzet in Q3) tegenover het derde kwartaal van 2018. Binnen inkjet presteerden de inktproductgroepen goed. Voor apparatuur werden zwakkere verkoopcijfers genoteerd, volgend op een sterk tweede kwartaal. In het Industrial Films and Foils-segment presteerden het Synaps Synthetic Paper-gamma en het Security-gamma goed. Het Orgacon Electronic Materials-gamma van het Electronic Print-segment rapporteerde eveneens goede omzetcijfers. De brutowinstmarge van de divisie daalde van 27,1% van de omzet in het derde kwartaal van 2018 tot 26,8%.

De positieve evolutie van de eerste helft van het jaar voortzettend, groeide de omzet van de Agfa-Gevaert Groep met 2,6% tot 553 miljoen euro in het derde kwartaal van 2019.De brutowinstmarge van de Groep daalde van 31,8% van de omzet in het derde kwartaal van 2018 tot 31,0%. De voornaamste redenen hiervoor waren ongunstige productmixeffecten en regionale mixeffecten, de negatieve impact van de hoge aluminiumkosten en het verwaterende effect verbonden aan de consolidatie van de omzet uit de alliantie met Lucky HuaGuang Graphics, de grootste fabrikant van drukplaten in China.Als gevolg van elementen als reorganisatiekosten en belastingkosten (ze omvatten enkele effecten van de afsplitsing van HealthCare IT) boekte de Agfa-Gevaert Groep een nettoverlies van 4 miljoen euro.Nu de alliantie met Lucky HuaGuang Graphics op snelheid komt, kon de divisie Offset Solutions een omzetgroei van 3,6% boeken (omzet van 212 miljoen euro in Q3) in vergelijking met het derde kwartaal van 2018. Verwacht wordt dat de effecten van de alliantie zichtbaarder zullen worden in de komende kwartalen.De divisie Offset Solutions is actief in structureel achteruitgaande markten. De offsetindustrie wordt gekenmerkt door een sterke daling in de vraag naar analoge drukvoorbereidingstechnologie en door dalende volumes voor kranten en commercieel drukwerk. De divisie blijft ook kampen met prijserosie, veroorzaakt door de intense concurrentiestrijd.De brutowinstmarge van de divisie Offset Solutions daalde van 24,6% van de omzet in het derde kwartaal van 2018 tot 20,7%. De helft van deze achteruitgang had te maken met het verwaterende effect van de consolidatie van de omzet uit de alliantie met Lucky HuaGuang Graphics. Voorts hadden ook ongunstige product- en regionale mix-effecten, toegenomen stilstand ten gevolge van overcapaciteit en hoge aluminiumkosten een impact op de brutowinstmarge.Vooral door de stopzetting van de doorverkoopactiviteiten voor inkjetmedia in de VS daalde de omzet van de divisie Digital Print & Chemicals met 13,0% (85 miljoen euro omzet in Q3) tegenover het derde kwartaal van 2018. Binnen inkjet presteerden de inktproductgroepen goed. Voor apparatuur werden zwakkere verkoopcijfers genoteerd, volgend op een sterk tweede kwartaal. In het Industrial Films and Foils-segment presteerden het Synaps Synthetic Paper-gamma en het Security-gamma goed. Het Orgacon Electronic Materials-gamma van het Electronic Print-segment rapporteerde eveneens goede omzetcijfers. De brutowinstmarge van de divisie daalde van 27,1% van de omzet in het derde kwartaal van 2018 tot 26,8%.