Toenmalig Langerbrugge-directeur Chris De Hollander verklaarde op 26 juni 2019 'volledige medewerking' aan het lopende onderzoek door de autoriteiten. Hoewel op dat moment de bron van de uitbraak nog niet definitief was vastgesteld, was uit voorzorg wel al de verdachte koeltoren (foto) van de papierfabriek buiten werking gesteld voor schoonmaak en desinfectie.

Over de bevindingen in het nu afgeronde onderzoek zijn nog geen mededelingen gedaan: "Het parket zal zich buigen over de zaak en standpunt innemen. In huidig stadium kunnen we geen inhoudelijke info met betrekking tot het onderzoek verstrekken." Ook Frank Scheerlinck, advocaat van enkele benadeelden, kreeg volgens VRT Nws nog geen inzage. Het is daardoor nog onduidelijk of er daadwerkelijk een rechtszaak komt en of Stora Enso zich daar zal moeten verantwoorden.

Toenmalig Langerbrugge-directeur Chris De Hollander verklaarde op 26 juni 2019 'volledige medewerking' aan het lopende onderzoek door de autoriteiten. Hoewel op dat moment de bron van de uitbraak nog niet definitief was vastgesteld, was uit voorzorg wel al de verdachte koeltoren (foto) van de papierfabriek buiten werking gesteld voor schoonmaak en desinfectie.Over de bevindingen in het nu afgeronde onderzoek zijn nog geen mededelingen gedaan: "Het parket zal zich buigen over de zaak en standpunt innemen. In huidig stadium kunnen we geen inhoudelijke info met betrekking tot het onderzoek verstrekken." Ook Frank Scheerlinck, advocaat van enkele benadeelden, kreeg volgens VRT Nws nog geen inzage. Het is daardoor nog onduidelijk of er daadwerkelijk een rechtszaak komt en of Stora Enso zich daar zal moeten verantwoorden.