Uit de persmedeling van de Arteveldehogeschool:

De opleiding Grafische en Digitale Media in de Arteveldehogeschool in Mariakerke is in de grafische sector voldoende bekend. Minder gekend is dat deze hogeschool ook praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek uitvoert. Eén van de onderzoeksprojecten: 'The lean files' start in september 2016 voor de duur van één jaar. Hierin wordt de aanlevering en verwerking van inkomende bestanden in kleinere drukkerijen onder de loep genomen.

Grafische bedrijven staan gekend voor het snel oppikken van nieuwe technologieën en productieprocessen. Daarentegen is het verwerken van inkomende bestanden in vele bedrijven nog steeds te weinig gestructureerd en lopen de kosten van deze te hoog op.

In een eerste fase brengen de onderzoekers het probleem in kaart door te focussen op enkele representatieve bedrijven. Wat zijn de problemen precies? Wat zijn de - meestal verdoken - kosten? Daarna wordt door middel van de wetenschappelijke methodiek Lean Six Sigma het proces geoptimaliseerd en worden organisatorische en technologische verbeteringen voorgesteld. De bevindingen van deze studie worden ook getransfereerd naar verschillende andere bedrijven en ten slotte ook gecommuniceerd naar het werkveld.

Wil je meer inzicht krijgen in het proces van bestandsaanlevering? Wil je meer structuur aanbrengen en het proces samen met onze deskundigen sneller en efficiënter maken? Contacteer dan graag projectleider Inge Sintobin (inge.sintobin@arteveldehs.be). Je kan rekenen op volledige anonimiteit indien je dat wenst.

Uit de persmedeling van de Arteveldehogeschool:De opleiding Grafische en Digitale Media in de Arteveldehogeschool in Mariakerke is in de grafische sector voldoende bekend. Minder gekend is dat deze hogeschool ook praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek uitvoert. Eén van de onderzoeksprojecten: 'The lean files' start in september 2016 voor de duur van één jaar. Hierin wordt de aanlevering en verwerking van inkomende bestanden in kleinere drukkerijen onder de loep genomen. Grafische bedrijven staan gekend voor het snel oppikken van nieuwe technologieën en productieprocessen. Daarentegen is het verwerken van inkomende bestanden in vele bedrijven nog steeds te weinig gestructureerd en lopen de kosten van deze te hoog op. In een eerste fase brengen de onderzoekers het probleem in kaart door te focussen op enkele representatieve bedrijven. Wat zijn de problemen precies? Wat zijn de - meestal verdoken - kosten? Daarna wordt door middel van de wetenschappelijke methodiek Lean Six Sigma het proces geoptimaliseerd en worden organisatorische en technologische verbeteringen voorgesteld. De bevindingen van deze studie worden ook getransfereerd naar verschillende andere bedrijven en ten slotte ook gecommuniceerd naar het werkveld. Wil je meer inzicht krijgen in het proces van bestandsaanlevering? Wil je meer structuur aanbrengen en het proces samen met onze deskundigen sneller en efficiënter maken? Contacteer dan graag projectleider Inge Sintobin (inge.sintobin@arteveldehs.be). Je kan rekenen op volledige anonimiteit indien je dat wenst.