Door het aanboren van de Limburgse en Antwerpse markt, zet Online Grafics/Lab9 een belangrijke stap voor zijn verdere groei. De organisatie heeft hiermee een vestiging in bijna alle Vlaamse provincies én in Brussel en Luik: een B2B-vestiging en/of een Apple Premium Reseller-winkel. Al het personeel van Xpert-IT gaat mee over. De groep Online Grafics/Lab9 telt hiermee meer dan 90 medewerkers. Ze zijn de uitgesproken nummer 2 op de Belgische Apple-markt.

Geert Coolman (foto), CEO van Online Grafics/Lab9: "We beschouwen Xpert-IT als een nieuwe partner van onze bestaande bedrijven, waar we nauw gaan mee samenwerken. het plan is dat er 10 mensen bijkomen in het team van Xpert-IT in de volgende 5 jaar; dat is meer dan een verdubbeling. Daarnaast zal er ook bij Online Grafics verdere groei zijn als gevolg van de overname. Wij blijven inzetten op B2B in een aparte organisatie, met name Online Grafics samen met dochter Xpert-IT. In een retailomgeving, met name Apple-winkels, ligt de focus op B2C, wat moeilijk te combineren is met B2B. Die zijn bij ons dan ook ondergebracht in een aparte structuur, nl. Lab9 Stores. Met deze overname versterken we ons leiderschap nog qua oplossingen die we aanbieden in de zakelijke Apple-markt, en zijn we klaar voor verdere groei".

Xpert-IT, opgericht in 2012, is een bedrijf dat IT-oplossingen en IT-dienstverlening op maat biedt voor zelfstandigen en kmo's. De IT-specialist richt zich op de traditionele markt van Apple, de grafische sector, maar heeft ook een aanbod op maat voor architecten en andere bedrijfstakken die een Apple-omgeving wensen. De omzet van Xpert-IT bedraagt ongeveer 2,4 miljoen eurogerealiseerd met zo'n 1500 actieve klanten. Het bedrag van de overname wordt niet bekend gemaakt.

Xpert-IT is momenteel gevestigd in Deurne en Hasselt en wordt nu overgenomen door de West-Vlaamse Apple-specialist Online Grafics. Xpert-IT wordt bijgevolg een dochterbedrijf van Online Grafics dat alle aandelen overneemt van de huidige aandeelhouders. De locaties in Deurne en Hasselt blijven bestaan; Xpert-IT blijft ook verder inzetten op de regio's Antwerpen en Limburg. Het merk Xpert-IT blijft ook bestaan en het bedrijf blijft operationeel onafhankelijk. Xpert-IT bestaat uit een team van 7 mensen. Het team van Xpert-IT zal na de overname autonoom verder werken. De vier huidige bestuurders blijven verder werken voor het bedrijf.

Door het aanboren van de Limburgse en Antwerpse markt, zet Online Grafics/Lab9 een belangrijke stap voor zijn verdere groei. De organisatie heeft hiermee een vestiging in bijna alle Vlaamse provincies én in Brussel en Luik: een B2B-vestiging en/of een Apple Premium Reseller-winkel. Al het personeel van Xpert-IT gaat mee over. De groep Online Grafics/Lab9 telt hiermee meer dan 90 medewerkers. Ze zijn de uitgesproken nummer 2 op de Belgische Apple-markt.Geert Coolman (foto), CEO van Online Grafics/Lab9: "We beschouwen Xpert-IT als een nieuwe partner van onze bestaande bedrijven, waar we nauw gaan mee samenwerken. het plan is dat er 10 mensen bijkomen in het team van Xpert-IT in de volgende 5 jaar; dat is meer dan een verdubbeling. Daarnaast zal er ook bij Online Grafics verdere groei zijn als gevolg van de overname. Wij blijven inzetten op B2B in een aparte organisatie, met name Online Grafics samen met dochter Xpert-IT. In een retailomgeving, met name Apple-winkels, ligt de focus op B2C, wat moeilijk te combineren is met B2B. Die zijn bij ons dan ook ondergebracht in een aparte structuur, nl. Lab9 Stores. Met deze overname versterken we ons leiderschap nog qua oplossingen die we aanbieden in de zakelijke Apple-markt, en zijn we klaar voor verdere groei".Xpert-IT, opgericht in 2012, is een bedrijf dat IT-oplossingen en IT-dienstverlening op maat biedt voor zelfstandigen en kmo's. De IT-specialist richt zich op de traditionele markt van Apple, de grafische sector, maar heeft ook een aanbod op maat voor architecten en andere bedrijfstakken die een Apple-omgeving wensen. De omzet van Xpert-IT bedraagt ongeveer 2,4 miljoen eurogerealiseerd met zo'n 1500 actieve klanten. Het bedrag van de overname wordt niet bekend gemaakt.Xpert-IT is momenteel gevestigd in Deurne en Hasselt en wordt nu overgenomen door de West-Vlaamse Apple-specialist Online Grafics. Xpert-IT wordt bijgevolg een dochterbedrijf van Online Grafics dat alle aandelen overneemt van de huidige aandeelhouders. De locaties in Deurne en Hasselt blijven bestaan; Xpert-IT blijft ook verder inzetten op de regio's Antwerpen en Limburg. Het merk Xpert-IT blijft ook bestaan en het bedrijf blijft operationeel onafhankelijk. Xpert-IT bestaat uit een team van 7 mensen. Het team van Xpert-IT zal na de overname autonoom verder werken. De vier huidige bestuurders blijven verder werken voor het bedrijf.