Achter de service "klimaatneutraal drukken" zit het principe van de technische compensatie van broeikasgassen. In het koopproces worden de bij de productie vrijkomende CO?-emissies en de meerkosten voor de compensatie daarvan automatisch berekend. Klanten kunnen met één muisklik het klimaatbeschermingsproject selecteren, waarmee de uitgestoten emissies moeten worden gecompenseerd.

"Sinds wij drie jaar geleden hebben besloten onze klanten deze mogelijkheid van klimaatbescherming bij het bestellen van drukwerk te bieden, stijgt het aantal mensen dat daar gebruik van maakt continu", vertelt dr. Michael Fries, CEO van de onderneming. In totaal werd zo door de klanten van Onlineprinters sinds 1 januari 2013 een hoeveelheid CO2 gecompenseerd die overeenkomt met de CO2-uitstoot van 2000 personenauto's, die elk een afstand van 10.000 kilometer hebben afgelegd.

De gemiddelde meerkosten per opdracht bedragen daarbij slechts ongeveer 0,86 procent van de bestelwaarde. Klanten van Onlineprinters kunnen op dit moment drie verschillende projecten ondersteunen: bosbescherming in Brazilië, waterkracht in Indonesië en windenergie in Turkije. Details over de projecten kunnen tijdens het bestelproces worden opgeroepen.

Compensatie volgbaar

Klimaatneutraal geproduceerd drukwerk kan door de opdrachtgever op verzoek als zodanig worden gekenmerkt: er zijn een logo en een QR-code beschikbaar om te downloaden en om vervolgens in de drukgegevens te integreren. De gecompenseerde hoeveelheid CO? en het ondersteunde project kunnen zo helemaal worden gevolgd, wat relevant is op het gebied van compliance.

Partner van de onlinedrukkerij op het gebied van klimaatneutraliteit is de firma ClimatePartner GmbH, die bedrijven over de hele wereld IT-oplossingen biedt voor de administratieve verwerking en compensatie van CO?. "Sinds 2013 hebben wij voor meer dan 700 drukkerijen in Europa 350.000 klimaatneutrale opdrachten afgehandeld. Meer dan een derde daarvan was afkomstig van klanten van Onlineprinters", aldus Moritz Lehmkuhl, directeur van ClimatePartner.

Onlineprinters exploiteert bovendien alle onlineshops en de verzending van alle artikelen met de logistieke partner DPD CO?-neutraal.

Achter de service "klimaatneutraal drukken" zit het principe van de technische compensatie van broeikasgassen. In het koopproces worden de bij de productie vrijkomende CO?-emissies en de meerkosten voor de compensatie daarvan automatisch berekend. Klanten kunnen met één muisklik het klimaatbeschermingsproject selecteren, waarmee de uitgestoten emissies moeten worden gecompenseerd."Sinds wij drie jaar geleden hebben besloten onze klanten deze mogelijkheid van klimaatbescherming bij het bestellen van drukwerk te bieden, stijgt het aantal mensen dat daar gebruik van maakt continu", vertelt dr. Michael Fries, CEO van de onderneming. In totaal werd zo door de klanten van Onlineprinters sinds 1 januari 2013 een hoeveelheid CO2 gecompenseerd die overeenkomt met de CO2-uitstoot van 2000 personenauto's, die elk een afstand van 10.000 kilometer hebben afgelegd.De gemiddelde meerkosten per opdracht bedragen daarbij slechts ongeveer 0,86 procent van de bestelwaarde. Klanten van Onlineprinters kunnen op dit moment drie verschillende projecten ondersteunen: bosbescherming in Brazilië, waterkracht in Indonesië en windenergie in Turkije. Details over de projecten kunnen tijdens het bestelproces worden opgeroepen.Compensatie volgbaarKlimaatneutraal geproduceerd drukwerk kan door de opdrachtgever op verzoek als zodanig worden gekenmerkt: er zijn een logo en een QR-code beschikbaar om te downloaden en om vervolgens in de drukgegevens te integreren. De gecompenseerde hoeveelheid CO? en het ondersteunde project kunnen zo helemaal worden gevolgd, wat relevant is op het gebied van compliance.Partner van de onlinedrukkerij op het gebied van klimaatneutraliteit is de firma ClimatePartner GmbH, die bedrijven over de hele wereld IT-oplossingen biedt voor de administratieve verwerking en compensatie van CO?. "Sinds 2013 hebben wij voor meer dan 700 drukkerijen in Europa 350.000 klimaatneutrale opdrachten afgehandeld. Meer dan een derde daarvan was afkomstig van klanten van Onlineprinters", aldus Moritz Lehmkuhl, directeur van ClimatePartner. Onlineprinters exploiteert bovendien alle onlineshops en de verzending van alle artikelen met de logistieke partner DPD CO?-neutraal.