Met de 'Online vormgeven'-tool van internetdrukkerij Onlineprinters kunnen klanten drukwerk als visitekaartjes en flyers met behulp van templates in de browser vormgeven. Met de nieuwe samenwerking maakt Onlineprinters gebruik van de omvangrijke bibliotheek van Shutterstock.

Professionele afbeeldingen

"Terwijl het voor professionele vormgevers tot hun dagelijks werk hoort om professionele afbeeldingen voor hun grafische projecten uit te zoeken, is dit voor kleinere bedrijven een uitdaging", stelt Fabian Stich, de CCO van Onlineprinters. "Vaak nemen zij hun toevlucht tot gratis beelddatabanken. Maar daar ontbreekt het dikwijls aan kwaliteit en keuzemogelijkheden, waardoor alles nog tijdrovender wordt en leidt tot middelmatige resultaten".

Twintig miljoen beelden

Om hun klanten te helpen bij het zoeken naar afbeeldingen, biedt de onlinedrukkerij gebruikers van haar 'Online vormgeven'-tool nu via een API-interface vrije toegang tot twintig miljoen professionele afbeeldingen van Shutterstock.

Voor meer dan zestig branches, waaronder horeca, de bouwsector, detailhandel, enzovoort, werd een voorselectie gemaakt om de weg naar het passende beeld te versnellen. Deze service is volgens Onlineprinters beschikbaar voor onder andere flyers, posters, postkaarten, vouwkaarten, stickers en roll-up banners.

Met de 'Online vormgeven'-tool van internetdrukkerij Onlineprinters kunnen klanten drukwerk als visitekaartjes en flyers met behulp van templates in de browser vormgeven. Met de nieuwe samenwerking maakt Onlineprinters gebruik van de omvangrijke bibliotheek van Shutterstock."Terwijl het voor professionele vormgevers tot hun dagelijks werk hoort om professionele afbeeldingen voor hun grafische projecten uit te zoeken, is dit voor kleinere bedrijven een uitdaging", stelt Fabian Stich, de CCO van Onlineprinters. "Vaak nemen zij hun toevlucht tot gratis beelddatabanken. Maar daar ontbreekt het dikwijls aan kwaliteit en keuzemogelijkheden, waardoor alles nog tijdrovender wordt en leidt tot middelmatige resultaten".Om hun klanten te helpen bij het zoeken naar afbeeldingen, biedt de onlinedrukkerij gebruikers van haar 'Online vormgeven'-tool nu via een API-interface vrije toegang tot twintig miljoen professionele afbeeldingen van Shutterstock.Voor meer dan zestig branches, waaronder horeca, de bouwsector, detailhandel, enzovoort, werd een voorselectie gemaakt om de weg naar het passende beeld te versnellen. Deze service is volgens Onlineprinters beschikbaar voor onder andere flyers, posters, postkaarten, vouwkaarten, stickers en roll-up banners.