Terwijl op donderdag in Nederland nog gesprekken gaande waren met mogelijke overnamekandidaten voor de drie failliete Roto Smeets-drukkerijen van CMG, kondigde het bedrijf, "vanwege de sterke krimp in volumes", alweer de volgende herstructurering aan. Voor Oberndorfer Druckerei in Oostenrijk werd faillissement aangevraagd, terwijl CMG Corelio en ook haar Duitse drukkerijen J. Fink Druckerei en Körner Druck (dat nog maar eind vorig jaar werd ingelijfd) zal afstoten. "Deze bedrijven verkeren in goede conditie en verdienen een toekomst onder nieuwe eigenaren", stelt CEO Peter Andreou. Voor de Spaanse activiteiten van CMG, die volgens Andreou kortgeleden opnieuw werden gefinancierd, worden verschillende opties bekeken "waaronder nieuw eigenaarschap". Over de Antok drukkerij in Hongarije werd in de persverklaring niet gesproken, en evenmin over de overige bedrijfsonderdelen, zoals Dock35 en MPG in Nederland en MPG Concepts in de VS.

Vrijdagmiddag werd vervolgens bekend dat de curator van de Roto Smeets-drukkerijen overeenstemming bereikte met de Nederlandse investeerders van Shatho Beheer over een doorstart van offsetrotatiedrukkerij Senefelder Misset. Volgens de nieuwe eigenaar, die onder andere ook de Nederlandse drukkerij Habo DaCosta in haar portefeuille heeft, wordt er de komende periode vormgegeven aan de nieuwe organisatie: "Naar verwachting zal deze plaats bieden voor 160 tot 180 FTE." Op het moment van het faillissement werkten er 280 mensen bij de drukkerij in Doetinchem.

"Alleen Senefelder Misset wordt nu overgenomen", meldde curator Houtman vrijdag in dagblad De Gelderlander. Wat er gebeurt met de andere twee bedrijven - diepdrukkerij Roto Smeets Deventer en offsetrotatiedrukkerij Roto Smeets Weert - wordt komende week duidelijk, stelt de bewindvoerder.

Terwijl op donderdag in Nederland nog gesprekken gaande waren met mogelijke overnamekandidaten voor de drie failliete Roto Smeets-drukkerijen van CMG, kondigde het bedrijf, "vanwege de sterke krimp in volumes", alweer de volgende herstructurering aan. Voor Oberndorfer Druckerei in Oostenrijk werd faillissement aangevraagd, terwijl CMG Corelio en ook haar Duitse drukkerijen J. Fink Druckerei en Körner Druck (dat nog maar eind vorig jaar werd ingelijfd) zal afstoten. "Deze bedrijven verkeren in goede conditie en verdienen een toekomst onder nieuwe eigenaren", stelt CEO Peter Andreou. Voor de Spaanse activiteiten van CMG, die volgens Andreou kortgeleden opnieuw werden gefinancierd, worden verschillende opties bekeken "waaronder nieuw eigenaarschap". Over de Antok drukkerij in Hongarije werd in de persverklaring niet gesproken, en evenmin over de overige bedrijfsonderdelen, zoals Dock35 en MPG in Nederland en MPG Concepts in de VS. Vrijdagmiddag werd vervolgens bekend dat de curator van de Roto Smeets-drukkerijen overeenstemming bereikte met de Nederlandse investeerders van Shatho Beheer over een doorstart van offsetrotatiedrukkerij Senefelder Misset. Volgens de nieuwe eigenaar, die onder andere ook de Nederlandse drukkerij Habo DaCosta in haar portefeuille heeft, wordt er de komende periode vormgegeven aan de nieuwe organisatie: "Naar verwachting zal deze plaats bieden voor 160 tot 180 FTE." Op het moment van het faillissement werkten er 280 mensen bij de drukkerij in Doetinchem. "Alleen Senefelder Misset wordt nu overgenomen", meldde curator Houtman vrijdag in dagblad De Gelderlander. Wat er gebeurt met de andere twee bedrijven - diepdrukkerij Roto Smeets Deventer en offsetrotatiedrukkerij Roto Smeets Weert - wordt komende week duidelijk, stelt de bewindvoerder.