Fujifilm kondigde op 28 april een wereldwijde prijsverhoging aan voor zijn offsetdrukplaten, zijn chemische producten en zijn analoge en digitale inkten. Volgens de Japanse fabrikant verschilt de prijsstijging volgens product en regio, maar zal ze toch hoger dan tien procent zijn. Fujifilm rechtvaardigt die stap door de 'explosieve stijging' van de prijzen voor grondstoffen, zoals aluminium en zilver, en van de transportkosten. "De omvang van de kostenstijging kan niet langer door het bedrijf worden gedragen," legt Fujifilm uit.

Sinds 1 april heeft ook Agfa de prijzen van zijn offsetplaten met vijf à tien procent verhoogd. Papier- en inktproducenten voeren op hun beurt eveneens prijsaanpassingen door.

Fujifilm kondigde op 28 april een wereldwijde prijsverhoging aan voor zijn offsetdrukplaten, zijn chemische producten en zijn analoge en digitale inkten. Volgens de Japanse fabrikant verschilt de prijsstijging volgens product en regio, maar zal ze toch hoger dan tien procent zijn. Fujifilm rechtvaardigt die stap door de 'explosieve stijging' van de prijzen voor grondstoffen, zoals aluminium en zilver, en van de transportkosten. "De omvang van de kostenstijging kan niet langer door het bedrijf worden gedragen," legt Fujifilm uit.Sinds 1 april heeft ook Agfa de prijzen van zijn offsetplaten met vijf à tien procent verhoogd. Papier- en inktproducenten voeren op hun beurt eveneens prijsaanpassingen door.