In de Oostenrijkse pers spreekt een vertegenwoordiger van vakbond GPA-djp van 'een zwarte dag'. Volgens hem zijn sinds begin maart van dit jaar al geen salarissen meer betaald. De vakbonden en de deelstaat Salzburg richten nu een fonds op om de getroffen werknemers te ondersteunen en van om- en bijscholing te voorzien om ze op de arbeidsmarkt verder te helpen.

Oberndorfer Druckerei werd in 1913 opgericht. Ze groeide uit tot een van de grootste drukkerijen van Oostenrijk, met vier offsetrotatiepersen (72-, 64-, 48- en 16-pagina's) en uitgebreide afwerkmogelijkheden. In 1987 werd het bedrijf onderdeel van Quebecor World Europe. Dat werd in 2007 overgenomen door de Nederlandse investeerder HHBV en omgedoopt tot CirclePrinters - de latere Circle Media Group (CMG). In 2011 nam Oberndorfer nog de Duitse drukkerij J. Fink Druck over.

CMG raakte begin dit jaar in financiële problemen. Daarbij gingen onder andere de drie Nederlandse Roto Smeets-drukkerijen failliet en werd de verkoop van vrijwel al haar drukkerijen - waaronder Corelio - aangekondigd. Vorige week werd bekend dat inmiddels J. Fink Druck en het eveneens Duitse Körner Druck zijn overgenomen door de Finse investeerders van Printers Group. Voor Oberndorfer werd door CMG echter faillissement aangevraagd: volgens berichtgeving in Oostenrijk boekte het bedrijf in 2017 een verlies van ongeveer 2,1 miljoen euro bij een omzet van 49,7 miljoen euro. In 2016 zou een verlies 1,3 miljoen euro zijn geleden bij een omzet van 60,5 miljoen euro.

In de Oostenrijkse pers spreekt een vertegenwoordiger van vakbond GPA-djp van 'een zwarte dag'. Volgens hem zijn sinds begin maart van dit jaar al geen salarissen meer betaald. De vakbonden en de deelstaat Salzburg richten nu een fonds op om de getroffen werknemers te ondersteunen en van om- en bijscholing te voorzien om ze op de arbeidsmarkt verder te helpen. Oberndorfer Druckerei werd in 1913 opgericht. Ze groeide uit tot een van de grootste drukkerijen van Oostenrijk, met vier offsetrotatiepersen (72-, 64-, 48- en 16-pagina's) en uitgebreide afwerkmogelijkheden. In 1987 werd het bedrijf onderdeel van Quebecor World Europe. Dat werd in 2007 overgenomen door de Nederlandse investeerder HHBV en omgedoopt tot CirclePrinters - de latere Circle Media Group (CMG). In 2011 nam Oberndorfer nog de Duitse drukkerij J. Fink Druck over.CMG raakte begin dit jaar in financiële problemen. Daarbij gingen onder andere de drie Nederlandse Roto Smeets-drukkerijen failliet en werd de verkoop van vrijwel al haar drukkerijen - waaronder Corelio - aangekondigd. Vorige week werd bekend dat inmiddels J. Fink Druck en het eveneens Duitse Körner Druck zijn overgenomen door de Finse investeerders van Printers Group. Voor Oberndorfer werd door CMG echter faillissement aangevraagd: volgens berichtgeving in Oostenrijk boekte het bedrijf in 2017 een verlies van ongeveer 2,1 miljoen euro bij een omzet van 49,7 miljoen euro. In 2016 zou een verlies 1,3 miljoen euro zijn geleden bij een omzet van 60,5 miljoen euro.