Frederik Agdrup en Nicholas Bjorndal, de bedenkers van het project 'Print a House' (hoewel er niets gedrukt wordt ...), zijn van een 3D-model vertrokken dat op de computer in snijpatronen omgezet werd. Die patronen werden vervolgens naar een digitale snijmachine verstuurd zoals die ook gebruikt wordt in de signsector. Zodra de panelen gesneden waren, moesten ze alleen nog maar op de funderingen geassembleerd worden. Het systeem is snel, goedkoop en duurzaam: buiten de ramen en een minimum aan metalen structuren, wordt alleen gecertificeerd hout gebruikt; er is weinig mankracht voor de assemblage nodig; en zware toestellen zijn al evenmin nodig. Het proces levert ook erg weinig afval op. En indien nodig kan de constructie gemakkelijk gedemonteerd en verplaatst worden.

Het concept kan net zo goed toegepast worden bij humanitaire noodsituaties (na een aardbeving bijvoorbeeld) als voor een geïndividualiseerde constructie op grote schaal.

Frederik Agdrup en Nicholas Bjorndal, de bedenkers van het project 'Print a House' (hoewel er niets gedrukt wordt ...), zijn van een 3D-model vertrokken dat op de computer in snijpatronen omgezet werd. Die patronen werden vervolgens naar een digitale snijmachine verstuurd zoals die ook gebruikt wordt in de signsector. Zodra de panelen gesneden waren, moesten ze alleen nog maar op de funderingen geassembleerd worden. Het systeem is snel, goedkoop en duurzaam: buiten de ramen en een minimum aan metalen structuren, wordt alleen gecertificeerd hout gebruikt; er is weinig mankracht voor de assemblage nodig; en zware toestellen zijn al evenmin nodig. Het proces levert ook erg weinig afval op. En indien nodig kan de constructie gemakkelijk gedemonteerd en verplaatst worden. Het concept kan net zo goed toegepast worden bij humanitaire noodsituaties (na een aardbeving bijvoorbeeld) als voor een geïndividualiseerde constructie op grote schaal.