-De Italiaanse brocheereenheid Newbind Adventure, die al in september op de beurs Print voorgesteld was, biedt een oplossing om kleine oplagen met een gelijmde rechte rug af te werken, tot 200 boeken per uur. Met haar dubbele tank werkt de machine net zo goed met PUR-lijm als met hotmelt. Newbind biedt ook oplossingen aan met een meer uitgesproken industrieel karakter.

-Tachoplus is een gloednieuwe partner van GMP Belgium. Die Koreaanse constructeur biedt meer bepaald bindeenheden (gelijmde, rechte rug) met een goede prijs-kwaliteitverhouding aan. Het model TC5500 haalt een snelheid van 200 exemplaren per uur.

-Met de programmeerbare TC6012 heeft Tachoplus ook een instapmodel voor rillen en perforeren in zijn programma.

-Leo Smeulders, de nieuwe commercieel directeur voor Oost- en West-Vlaanderen, stelde de plastificeerlijn Autoline (recto/verso) voor, met cutter in de lengte- en dwarsrichting. De machine die een baanbreedte van 80 cm heeft, haalt tot 10 m/min.

-De Sleeking-film die GMP op drupa voorstelde, maakt verniseffecten op aanvraag mogelijk. Het drukwerk dat veredeld moet worden, krijgt eerste een matte lamineerlaag waarop het motief dat naar voren gebracht wordt met toner geprint wordt. Vervolgens hecht de speciale Sleeking-film zich op de toner om bijv. een parelend effect te verkrijgen.

-Een andere nieuwigheid: de bindstrips Fastback die op een printer van Epson geïndividualiseerd kunnen worden.

-De Italiaanse brocheereenheid Newbind Adventure, die al in september op de beurs Print voorgesteld was, biedt een oplossing om kleine oplagen met een gelijmde rechte rug af te werken, tot 200 boeken per uur. Met haar dubbele tank werkt de machine net zo goed met PUR-lijm als met hotmelt. Newbind biedt ook oplossingen aan met een meer uitgesproken industrieel karakter. -Tachoplus is een gloednieuwe partner van GMP Belgium. Die Koreaanse constructeur biedt meer bepaald bindeenheden (gelijmde, rechte rug) met een goede prijs-kwaliteitverhouding aan. Het model TC5500 haalt een snelheid van 200 exemplaren per uur.-Met de programmeerbare TC6012 heeft Tachoplus ook een instapmodel voor rillen en perforeren in zijn programma. -Leo Smeulders, de nieuwe commercieel directeur voor Oost- en West-Vlaanderen, stelde de plastificeerlijn Autoline (recto/verso) voor, met cutter in de lengte- en dwarsrichting. De machine die een baanbreedte van 80 cm heeft, haalt tot 10 m/min. -De Sleeking-film die GMP op drupa voorstelde, maakt verniseffecten op aanvraag mogelijk. Het drukwerk dat veredeld moet worden, krijgt eerste een matte lamineerlaag waarop het motief dat naar voren gebracht wordt met toner geprint wordt. Vervolgens hecht de speciale Sleeking-film zich op de toner om bijv. een parelend effect te verkrijgen. -Een andere nieuwigheid: de bindstrips Fastback die op een printer van Epson geïndividualiseerd kunnen worden.