Vandaag zijn er 59 mensen vast aan de slag in een nieuwe job binnen Colruyt Group, voor 4 anderen is er een tijdelijke interne oplossing. 23 mensen vonden ander werk buiten het bedrijf, 8 medewerkers zijn met brugpensioen. Nog 2 anderen volgen een opleiding en 4 mensen zijn langdurig ziek. De overige 8 mensen laten zich begeleiden door de VDAB.

Woord gehouden

Bij aanvang van de onderhandelingen over het sociaal plan begin mei vorig jaar, had Symeta zich geëngageerd om te streven naar maximale hertewerkstelling van de 108 betrokken medewerkers binnen Colruyt Group. Ongeveer 6 op de 10 van hen hebben vandaag effectief een andere job van onbepaalde duur binnen de groep. "Dit toont aan dat we woord gehouden hebben. Onze trajectbegeleiders hebben in eerste instantie samen met de vroegere Symeta-medewerkers maximaal meegezocht naar een andere job binnen de groep", zegt Philip D'hooge, directeur Symeta. "Welke oplossing er ook uit de bus is gekomen, de resultaten vandaag zijn evenzeer te danken aan de begeleiding afgesproken in het sociaal plan als aan het eigen initiatief van de medewerkers. Een dergelijke herstructurering kunnen wij als werkgever niet alleen oplossen. Dat lukt alleen als alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid nemen: de medewerkers zelf, hun vertegenwoordiging, het bedrijf, de faciliterende diensten ...".

Overcapaciteit

Op 14 februari 2014 kondigde Symeta de intentie aan om de offsetactiviteiten in de Beertsestraat in Halle stop te zetten. Aanleidingen waren onder meer de opkomst van gepersonaliseerde digitale media, de krimpende budgetten voor massacommunicatie en de structurele overcapaciteit in de markt van het offsetdrukwerk. Daardoor leed de offset-afdeling de jongste 3 jaar aanzienlijke structurele verliezen. Symeta stelt vandaag op de site Brukom in Sint-Pieters-Leeuw nog 180 mensen tewerk. Zij specialiseren zich verder in sterk gepersonaliseerde digitale communicatie en geavanceerd documentbeheer.

Vandaag zijn er 59 mensen vast aan de slag in een nieuwe job binnen Colruyt Group, voor 4 anderen is er een tijdelijke interne oplossing. 23 mensen vonden ander werk buiten het bedrijf, 8 medewerkers zijn met brugpensioen. Nog 2 anderen volgen een opleiding en 4 mensen zijn langdurig ziek. De overige 8 mensen laten zich begeleiden door de VDAB. Woord gehoudenBij aanvang van de onderhandelingen over het sociaal plan begin mei vorig jaar, had Symeta zich geëngageerd om te streven naar maximale hertewerkstelling van de 108 betrokken medewerkers binnen Colruyt Group. Ongeveer 6 op de 10 van hen hebben vandaag effectief een andere job van onbepaalde duur binnen de groep. "Dit toont aan dat we woord gehouden hebben. Onze trajectbegeleiders hebben in eerste instantie samen met de vroegere Symeta-medewerkers maximaal meegezocht naar een andere job binnen de groep", zegt Philip D'hooge, directeur Symeta. "Welke oplossing er ook uit de bus is gekomen, de resultaten vandaag zijn evenzeer te danken aan de begeleiding afgesproken in het sociaal plan als aan het eigen initiatief van de medewerkers. Een dergelijke herstructurering kunnen wij als werkgever niet alleen oplossen. Dat lukt alleen als alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid nemen: de medewerkers zelf, hun vertegenwoordiging, het bedrijf, de faciliterende diensten ...".OvercapaciteitOp 14 februari 2014 kondigde Symeta de intentie aan om de offsetactiviteiten in de Beertsestraat in Halle stop te zetten. Aanleidingen waren onder meer de opkomst van gepersonaliseerde digitale media, de krimpende budgetten voor massacommunicatie en de structurele overcapaciteit in de markt van het offsetdrukwerk. Daardoor leed de offset-afdeling de jongste 3 jaar aanzienlijke structurele verliezen. Symeta stelt vandaag op de site Brukom in Sint-Pieters-Leeuw nog 180 mensen tewerk. Zij specialiseren zich verder in sterk gepersonaliseerde digitale communicatie en geavanceerd documentbeheer.