Met zijn drie bossen die in totaal een oppervlakte van 15 hectare innemen, beschikt Ottignies-Louvain-la-Neuve wellicht niet over het grootste bosbestand van België. De gemeente heeft zich echter wel laten opmerken omdat ze stevig geïnvesteerd heeft in de duurzame relatie tussen haar inwoners en het bos. Zo heeft de gemeente zich ingespannen om het PEFC-certificaat te verkrijgen, organiseert ze boswandelingen, legt ze een didactisch parcours aan en wil ze een hectare bos aanplanten. Het is om die inspanningen te belonen, dat het Paper Chain Forum en zijn partners - PEFC, de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij en GoodPlanet Belgium - Ottignies het label 'bosvriendelijkste gemeente' hebben toegekend. Deze prijs die voor de eerste keer toegekend wordt, is 50.000 € waard. Een bedrag waarmee de gemeente haar inspanningen kan financieren om de bevolking aan te moedigen om de bossen beter te leren kennen en te respecteren. Het Paper Chain Forum wil het volgende jaar het label aan een Vlaamse gemeente toekennen.

François Firmin, voorzitter van het Paper Chain Forum, maakte van de gelegenheid gebruik om nog eens extra de volgende boodschap te belichten: "Bossen worden niet vernield om papier te produceren. We verdedigen een hoogwaardig product dat gewonnen wordt uit een duurzaam beheer van grondstoffen en dat met milieuvriendelijke productiemethoden vervaardigd wordt." Als algemeen directeur van Cobelpa, de vereniging van Belgische fabrikanten van papierdeeg, papier en karton, gaf François Firmin ook toelichting bij de huidige economische situatie van de papierindustrie: "Het marktaandeel van grafische papieren vermindert sinds 25 jaar met 5% per jaar. Op Europees niveau hebben we al ongeveer 25% volume verloren. De fabrieken sluiten of diversifiëren zich, meer bepaald in de productie van verpakkingen. Voor België blijf ik vrij optimistisch omdat we sterke bedrijven hebben, zoals Stora Enso of Sappi, met bijzonder efficiënte productiemiddelen."

Met zijn drie bossen die in totaal een oppervlakte van 15 hectare innemen, beschikt Ottignies-Louvain-la-Neuve wellicht niet over het grootste bosbestand van België. De gemeente heeft zich echter wel laten opmerken omdat ze stevig geïnvesteerd heeft in de duurzame relatie tussen haar inwoners en het bos. Zo heeft de gemeente zich ingespannen om het PEFC-certificaat te verkrijgen, organiseert ze boswandelingen, legt ze een didactisch parcours aan en wil ze een hectare bos aanplanten. Het is om die inspanningen te belonen, dat het Paper Chain Forum en zijn partners - PEFC, de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij en GoodPlanet Belgium - Ottignies het label 'bosvriendelijkste gemeente' hebben toegekend. Deze prijs die voor de eerste keer toegekend wordt, is 50.000 € waard. Een bedrag waarmee de gemeente haar inspanningen kan financieren om de bevolking aan te moedigen om de bossen beter te leren kennen en te respecteren. Het Paper Chain Forum wil het volgende jaar het label aan een Vlaamse gemeente toekennen. François Firmin, voorzitter van het Paper Chain Forum, maakte van de gelegenheid gebruik om nog eens extra de volgende boodschap te belichten: "Bossen worden niet vernield om papier te produceren. We verdedigen een hoogwaardig product dat gewonnen wordt uit een duurzaam beheer van grondstoffen en dat met milieuvriendelijke productiemethoden vervaardigd wordt." Als algemeen directeur van Cobelpa, de vereniging van Belgische fabrikanten van papierdeeg, papier en karton, gaf François Firmin ook toelichting bij de huidige economische situatie van de papierindustrie: "Het marktaandeel van grafische papieren vermindert sinds 25 jaar met 5% per jaar. Op Europees niveau hebben we al ongeveer 25% volume verloren. De fabrieken sluiten of diversifiëren zich, meer bepaald in de productie van verpakkingen. Voor België blijf ik vrij optimistisch omdat we sterke bedrijven hebben, zoals Stora Enso of Sappi, met bijzonder efficiënte productiemiddelen."