Een week nadat de Duitse mededingingsautoriteiten eind december groen licht gaven voor de voorgenomen overname, stelde Benpac de deal uit tot eind januari 2021. Volgens Heidelberg heeft Benpac-eigenaar Marco Corvi laten weten persoonlijk in te staan voor het afgesproken overnamebedrag van 120 miljoen euro.

Corvi vertelde de Duite krant Rhein-Neckar-Zeitung dat er door de late goedkeuring te weinig tijd was om alles nog te kunnen regelen. De mededingsautoriteiten spreken in RNZ tegen schuld te hebben aan de gang van zaken: de partijen zouden al in de zomer zijn gewezen op hun meldingsplicht, maar daar geen actie op hebben ondernomen. Het Bundeskartellamt besloot daarom in november op eigen initiatief de voorgenomen overname alsnog te onderzoeken.

Er is de afgelopen tijd onrust ontstaan rond Benpac. In Duitse en Zwitserse kranten wordt getwijfeld aan de werkelijke omvang van het bedrijf - het zegt wereldwijd 38 bedrijven te tellen met 3.650 werkenemers en een omzet van bijna 700 miljoen euro - en aan de financiële middelen die het ter beschikking heeft. Corvi spreekt alle aantijgingen tegen. Begin december stapte Stefan Plenz op als bestuurslid bij Benpac: hij verliet een jaar eerder Heidelberg na een loopbaan van 30 jaar en trad daarna bij Benpac aan.

(Grafisch Nieuws i.s.m. De Grafische Vakpers)

Een week nadat de Duitse mededingingsautoriteiten eind december groen licht gaven voor de voorgenomen overname, stelde Benpac de deal uit tot eind januari 2021. Volgens Heidelberg heeft Benpac-eigenaar Marco Corvi laten weten persoonlijk in te staan voor het afgesproken overnamebedrag van 120 miljoen euro.Corvi vertelde de Duite krant Rhein-Neckar-Zeitung dat er door de late goedkeuring te weinig tijd was om alles nog te kunnen regelen. De mededingsautoriteiten spreken in RNZ tegen schuld te hebben aan de gang van zaken: de partijen zouden al in de zomer zijn gewezen op hun meldingsplicht, maar daar geen actie op hebben ondernomen. Het Bundeskartellamt besloot daarom in november op eigen initiatief de voorgenomen overname alsnog te onderzoeken.Er is de afgelopen tijd onrust ontstaan rond Benpac. In Duitse en Zwitserse kranten wordt getwijfeld aan de werkelijke omvang van het bedrijf - het zegt wereldwijd 38 bedrijven te tellen met 3.650 werkenemers en een omzet van bijna 700 miljoen euro - en aan de financiële middelen die het ter beschikking heeft. Corvi spreekt alle aantijgingen tegen. Begin december stapte Stefan Plenz op als bestuurslid bij Benpac: hij verliet een jaar eerder Heidelberg na een loopbaan van 30 jaar en trad daarna bij Benpac aan.(Grafisch Nieuws i.s.m. De Grafische Vakpers)