De site restory.photo beschrijft in vijf stappen hoe de dienstverlening om foto's te restaureren, werkt. De slachtoffers van de overstromingen kunnen tot 21 november hun aanvraag indienen. Zodra alle foto's verzameld zijn, geeft het platform ze door aan Object Care, de partner die de restauratie uitvoert. De experts van Object Care maken de beschadigde foto's schoon, waarna ze gedigitaliseerd worden en naar de specialisten die ze zullen reconstrueren, doorgestuurd worden. "Bijvoorbeeld om krassen en andere schade die tijdens de schoonmaak niet geëlimineerd kon worden, te verwijderen", legt de site restory.photo uit. Zodra het restauratiewerk beëindigd is, worden de schoongemaakte originelen terug naar de eigenaars gestuurd, die ook een digitale versie van de gerestaureerde foto's ontvangen. Ze kunnen dan hun foto's opnieuw afdrukken. Volgens de site duurt het een maand om de foto's te restaureren. De dienstverlening is gratis, maar het budget is beperkt tot een bepaald aantal foto's.

De emotionele kracht van foto's

Het project ReStory werd opgestart door het reclamebureau Happiness Brussels, met de steun van Canon en andere partners. Om de slachtoffers over het project te informeren, hebben de initiatiefnemers zelf de overstromingsslachtoffers in Pepinster opgezocht. "We zijn ter plaatse gegaan. We hebben een tent opgesteld naast die van het Rode Kruis en we hebben de eerste zeven betrokkenen gevonden", vertelt Matthias Vermeire, commercieel directeur van Happiness Brussels, op het platform van het radioprogramma ONPP (RTBF). Volgens klinisch psychologe Lotte Smets "hebben de mensen schrik om te vergeten. Daarom biedt een foto een sterk gevoel van veiligheid. Als u bij een overstroming uw huis en ook uw foto's (en dus uw herinneringen) kwijt raakt, maakt de angst om te vergeten de situatie nog erger." Jacco Leurs, managing director van Canon Benelux, stelt van zijn kant: "Canon kent de emotionele kracht van foto's en beelden en van de verhalen die daarmee gepaard gaan. Precies om die reden ondersteunt Canon het programma ReStory om foto's te restaureren."

De site restory.photo beschrijft in vijf stappen hoe de dienstverlening om foto's te restaureren, werkt. De slachtoffers van de overstromingen kunnen tot 21 november hun aanvraag indienen. Zodra alle foto's verzameld zijn, geeft het platform ze door aan Object Care, de partner die de restauratie uitvoert. De experts van Object Care maken de beschadigde foto's schoon, waarna ze gedigitaliseerd worden en naar de specialisten die ze zullen reconstrueren, doorgestuurd worden. "Bijvoorbeeld om krassen en andere schade die tijdens de schoonmaak niet geëlimineerd kon worden, te verwijderen", legt de site restory.photo uit. Zodra het restauratiewerk beëindigd is, worden de schoongemaakte originelen terug naar de eigenaars gestuurd, die ook een digitale versie van de gerestaureerde foto's ontvangen. Ze kunnen dan hun foto's opnieuw afdrukken. Volgens de site duurt het een maand om de foto's te restaureren. De dienstverlening is gratis, maar het budget is beperkt tot een bepaald aantal foto's.Het project ReStory werd opgestart door het reclamebureau Happiness Brussels, met de steun van Canon en andere partners. Om de slachtoffers over het project te informeren, hebben de initiatiefnemers zelf de overstromingsslachtoffers in Pepinster opgezocht. "We zijn ter plaatse gegaan. We hebben een tent opgesteld naast die van het Rode Kruis en we hebben de eerste zeven betrokkenen gevonden", vertelt Matthias Vermeire, commercieel directeur van Happiness Brussels, op het platform van het radioprogramma ONPP (RTBF). Volgens klinisch psychologe Lotte Smets "hebben de mensen schrik om te vergeten. Daarom biedt een foto een sterk gevoel van veiligheid. Als u bij een overstroming uw huis en ook uw foto's (en dus uw herinneringen) kwijt raakt, maakt de angst om te vergeten de situatie nog erger." Jacco Leurs, managing director van Canon Benelux, stelt van zijn kant: "Canon kent de emotionele kracht van foto's en beelden en van de verhalen die daarmee gepaard gaan. Precies om die reden ondersteunt Canon het programma ReStory om foto's te restaureren."